330γρ. Λαζάνια

1 κιλό μανιτάρια

3κ.σ. ελαιόλαδο

1 πιπεριά κίτρινη

1 πιπεριά πράσινη

1 κλωνάρι δεντρολίβανο

1 σκελίδα σκόρδο

1κ.γ. μπούκοβο, κανέλα και κύμινο αντιστοίχως

1κ.σ. ζάχαρη

2 κύβοι μανιταριών

1κ.σ. ντοματοπελτές

400γρ.Ντομάτα κονκασέ

50ml κόκκινο κρασί

300γρ. Μιξ τυριών

300γρ. Φέτα

250.γρ γάλα

250γρ. Κρέμα γάλακτος 35%

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετήστε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο, κόψτε τα μανιτάρια και ρίξτε τα μέσα. Κόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και προσθέστε τα στο σκεύος σας. Βάλτε τα μυρωδικά σας μαζί με τους κύβους, τη ζάχαρη, τον πελτέ και σοτάρετε τα. Σβήστε με κρασί, προσθέστε ντομάτα κονκασέ, ανακατέψτε και αφαιρέστε από τη φωτιά. Σε λαδωμένο ταψί στρώστε 6 λαζάνια απλώστε τη μισή γέμιση, 1/3 μιξ τυριών και 1/3 της φέτας. Καλύψτε με λαζάνια και επαναλάβετε. Πασπαλίστε με τα υπόλοιπα τυριά. Σε μπολ ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το αλατοπίπερο, το θυμάρι και περιχύστε. Ψήστε για 40 λεπτά με αλουμινόχαρτο, ξεσκεπάστε και ψήστε για άλλα 30 λεπτά.



Πηγή