Υλικά που θα χρειαστείς:

Για τις κρέπες

1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¼ κουταλάκι αλάτι

1 κουταλάκι ζάχαρη

2 αυγά

1 ½ κούπα γάλα

2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο

Για τη γέμιση

15 φέτες ζαμπόν

600 γρ. τριμμένο κασέρι ή γραβιέρα (μπορείς να προτιμήσεις και mix τυριών)

1 κρέμα γάλακτος

λίγο βούτυρο για το ταψί

πιπέρι

Εκτέλεση:

Για να φτιάξεις τις κρέπες, χτύπησε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και στο τέλος πρόσθεσε το αλεύρι. Άφησε το μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον. Η υπόλοιπη διαδικασία είναι απλή. Ρίχνεις το μείγμα στο τηγάνι με μία κουτάλα και ψήνεις και από τις δύο πλευρές.

Μόλις οι κρέπες είναι έτοιμες, βουτύρωσε καλά το ταψί που θα χρησιμοποιήσεις για τον φούρνο και αμέσως μετά ψιλόκοψε το ζαμπόν και ανάμειξέ το με το τριμμένο τυρί.

Κράτησε στην άκρη μια – δύο χούφτες τυρί για το πασπάλισμα και άρχισε να γεμίζεις τις κρέπες.

Στη μέση της κρέπας από την κάθετη μεριά και κατά μήκος ρίξε 2-3 κουταλιές από το μείγμα με το τυρί και το ζαμπόν.

Δίπλωσε τις κρέπες και τύλιξέ τις σαν ρολό. Μόλις τις τοποθετήσεις όλες στο ταψί, ρίξε την κρέμα γάλακτος και πασπάλισε με το τυρί που έχουμε κρατήσει. Ψήσε τις κρέπες στους 200 βαθμούς με αέρα.

Εάν είναι προθερμασμένος ο φούρνος χρειάζονται περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί που έχεις πασπαλίσει από πάνω.

agrinio24.gr