Όταν παντρεύεις κοτόπουλο με μανιτάρια, κρέμα γάλακτος και πένες, το πιάτο δεν μπορεί να μην είναι υπέροχο!

Υλικά:

500 γρ. πένες ριγέ

1 μεγάλο στήθος κοτόπουλου

3 μανιτάρια φρέσκα

300 γρ. κρέμα γάλακτος

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 πράσο

1 κρεμμύδι

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

χυμό 2 λεμονιών

1/2 ποτήρι λευκό κρασί

μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά τετράγωνα κομματάκια και το τοποθετούμε σε ένα σκεύος για να το μαρινάρουμε με το χυμό ενός λεμονιού και λίγη ρίγανη, για περίπου 15 λεπτά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε λωρίδες και τα μαρινάρουμε κι αυτά με το χυμό ενός λεμονιού και λίγη ρίγανη, για περίπου 15 λεπτά.

Έπειτα, βάζουμε μια κουταλιά βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο, σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε στη φωτιά έως ότου πάρει ένα ωραίο χρώμα. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το τηγάνι.

Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές βούτυρο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το πράσο και τα μανιτάρια.

Όταν ψηθούν και τα μανιτάρια, ρίχνουμε το κοτόπουλο μέσα και βάζουμε και την κρέμα γάλακτος. Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί ώσπου να πήξει η σάλτσα μας και μετά ρίχνουμε τις πέννες Melissa και ανακατεύουμε ελαφρά.

Όταν τελειώσουμε το σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό.

govastileto.gr







agrinio24.gr