Υλικά:

Για τη γέμιση

Ένα πακέτο τυρί κρέμα

1 μιση κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες

2 κ.γ ζελατίνη

2 κ.γ βανίλια σε σκόνη

2 κ.γ χυμό λεμονιού

3/4 φλιτζανιού ζάχαρη

μια πρέζα αλάτι

Για τον πάτο του cheesecake

1/2 φλιτζάνι βούτυρο

λίγη ζάχαρη

1 1/2 φλιτζάνι μπισκότο τριμμένο τύπου digestive

Για το σιρόπι από ρόδι

2 φλιτζάνια χυμό ροδιού (έτοιμο)

Λίγους σπόρους ροδιού

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

2 κ.σ σιρόπι καλαμποκιού

Εκτέλεση:

Σε μια φόρμα για τάρτα ή σε μικρό ταψάκι απλώνετε είτε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ή βουτυρώνετε ελαφρά για να μην κολλήσει.

Αναμειγνύετε σε ένα μπολ τα τρίμματα του μπισκότου, με το βούτυρο που θα έχετε προηγουμένως λιώσει και τη ζάχαρη (που αν προσέχετε τη διατροφή σας μπορείτε να παραλείψετε).

Αφού τ΄ανακατεύετε όλα πολύ καλά τα ρίχνετε στην φόρμα ή στο ταψάκι πιέζοντας ώστε να δημιουργηθεί ο πάτος του cheesecake.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για ένα τέταρτο με 20 λεπτά.

Τώρα βάζουμε σε ένα μπολ κρύο νερό και τη ζελατίνη. Την αφήνουμε για κανένα δεκάλεπτο να μαλακώσει. Αμέσως μετά τη λιώνουμε σε μπεν μαρί, σε μπολ δηλαδή που έχουμε τοποθετήσει πάνω σε κατσαρόλα όπου βράζει το νερό.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση μαζί και την λιωμένη ζελατίνη.

Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τον πάτο του cheesecake και τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα όπου θα προσθέσουμε από πάνω το σιρόπι ροδιού.

Το σιρόπι το φτιάχνουμε βάζοντας όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας που και που μέχρι το σιρόπι να πήξει και να μειωθεί ο όγκος του. Θα χρειαστείτε μισή ώρα. Αφού κρυώσει περιχύνετε το cheesecake και το διακοσμείτε με σπόρους ροδιού.

agrinio24.gr