Φορτωμένο πρωτεΐνη και χωρίς γλουτένη, αυτό το αφράτο σουφλέ θα το αγαπήσετε.

Υλικά

3 κουβερτούρες των 125 γρ. η κάθε μία

Δείτε επίσης: Πωλήθηκε η ζακέτα του Κερτ Κομπέιν – σήμα κατατεθέν του grunge style

3 αυγά, χωριστά οι κρόκοι απ’ τα ασπράδια

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

λίγο αλάτι

κακάο για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σπάστε τις κουβερτούρες σε κομματάκια και λιώστε τα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα. Μόλις η σοκολάτα ρευστοποιηθεί προσθέστε έναν – έναν τους κρόκους ενώ ανακατεύεται διαρκώς για να απορροφηθούν. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C.

Χτυπήστε τα ασπράδια και το αλάτι μέχρι να γίνει σφιχτή η μαρέγκα. Προσθέστε μετά την ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς.

Ανακατέψτε μαζί το μείγμα της σοκολάτας και της μαρέγκας, χτυπώντας τα συνέχεια. Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, ρίξτε το σε ένα ταψάκι με διάμετρο 20-22 εκ.

Ψήστε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.

govastileto.gr





agrinio24.gr