Ο κορμός σοκολάτας αποτελεί ένα από τα πιο εύκολα στην παρασκευή τους γλυκά που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο
- 6 κ. σ. κακάο
- 300 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
- 4 κουτ. σούπας κονιάκ
Εκτέλεση
- Σε μια μικρή κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά λιώνεις το βούτυρο
- Το αφαιρείς από τη φωτιά και προσθέτεις την ζάχαρη άχνη, το κονιάκ και το κακάο
- Ανακατεύεις καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα
- Σπας τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομμάτια και τα ρίχνεις στο σοκολατένιο μείγμα ανακατεύοντας ώστε να πάνε παντού
- Το αφήνεις για λίγο να κρυώσει
- Βάζεις σε μια επιφάνεια ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί όπου ρίχνεις το μείγμα κατά μήκος
- Το τυλίγεις προσεχτικά σε σχήμα κορμού και το κλείνεις και από τις δύο άκρες
- Με τα χέρια σου του δίνεις στρογγυλό σχήμα και τον βάζεις στην κατάψυξη για 4 τουλάχιστον ώρες