Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ συνάντησαν χθες τον βασιλιά του Μαρόκου, Μοχάμεντ τον 6ο, αλλά από το πλάι του έλειπε η σύζυγός του, πριγκίπισσα , παρά το γεγονός ότι έχει πολλά κοινά με την δούκισσα του Σάσεξ.

Γνωστή με τον χαρακτηρισμό «η εξαφανισμένη πριγκίπισσα» του Μαρόκου, η 40χρονη Λάλα Σάλμα, δεν έχει κάνει κάποια δημόσια εμφάνιση από τα τέλη του 2017, όταν επισκέφθηκε το Μουσείο Mohammed VI στο Ραμπάτ, με πολλές εικασίες να γίνονται γύρω από την μυστηριώδη εξαφάνισή της.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι η πριγκίπισσα Λάλα Σάλμα, μητέρα δύο παιδιών, έχει χωρίσει από τον βασιλιά Μοχάμεντ και πως κρύβεται στο Μαρόκο, ενώ άλλοι πιστεύουν πως μπορεί να ζει εξόριστη στις ΗΠΑ ή στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κέα, με την μικρότερη κόρη του ζευγαριού, την 11χρονη πριγκίπισσα Λάλα Καντίγια. Μάλιστα, λέγεται ότι έχει αγοράσει ένα πολυτελέστατο σπίτι στο νησί.

Ωστόσο, το παλάτι δεν επιβεβαίωσε ποτέ το φημολογούμενο διαζύγιο του ζευγαριού και τα μαροκινά μέσα ενημέρωσης έχουν επιλέξει να μην αναφέρονται στην εξαφάνιση της πριγκίπισσας από την δημόσια ζωή.
Η 40χρονη πριγκίπισσα έχει εξαφανιστεί απ΄οτην δημόσια ζωή της χώρας εδώ και δύο χρόνια με πολλούς να εικάζουν πως έχει χωρίσει από τον βασιλιά Μοχάμεντ

Η πριγκίπισσα Λάλα Σάλμα γνώρισε τον Μαροκινό βασιλιά σε ένα πάρτι το 1999 και παντρεύτηκαν μετά από αρκετά χρόνια, με μια σειρά από δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις, που έσπασαν την παράδοση της χώρας που θέλει κρυμμένες τις συζύγους των βασιλιάδων.

Στα 25 της, η Σάλμα παντρεύτηκε τον βασιλιά και έγινε η πρώτη σύζυγος Μαροκινού μονάρχη που από κοινή θνητή έλαβε βασιλικό τίτλο.
Η πριγκιπισσα Λάλα Σάλμα με την Μπριζίτ Μακρόν

Το 2018, μετά από 16 χρόνια γάμου, το ισπανικό περιοδικό Hola ανέφερε πως το ζευγάρι χώρισε και έκτοτε το παλάτι δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει την είδηση.

Η Λάλα Σάλμα με την Μισέλ Ομπάμα

Το ισπανικό περιοδικό επιβεβαίωνε την είδηση του χωρισμού, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα την επέμβαση του βασιλιά στο Παρίσι, μετά από καρδιακή αρρυθμία. Όπως αναφέρει, μετά την επέμβαση, ο βασιλικός οίκος του Μαρόκου έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία που δείχνει τον βασιλιά στο κρεβάτι του νοσοκομείο και δίπλα του να στέκονται ο αδερφός του, πρίγκιπας Μουλάϊ Ραχίντ, οι αδερφές του πριγκίπισσες Λάλα Μεριέμ, Λάλλα Ασμά και Λάλλα Χάσνα, αλλά και τα παιδιά του, ο πρίγκιπας Μουλάι Χασάν και η πριγκίπισσα Λάλα Καντιια. Η πριγκίπισσα Λάλα Σάλμα ήταν απούσα από την φωτογραφία.
Η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας, με την βασιλική οικογένεια του Μαρόκου

Η πριγκίπισσα Λάλα Σάλμα είναι μια σύγχρονη και μοντέρνα γυναίκα που έδωσε «νέα πνοή» στο Μαρόκο, πραγματοποιώντας πλήθος δημόσιων εμφανίσεων και εκπροσωπώντας τον βασιλιά σε διάφορα γεγονότα σε όλο τον κόσμο – συμπεριλαμβανομένου του γάμου του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον το 2011 αλλά και την ορκωμοσία του Ολλανδού βασιλιά Γουίλεμ Αλεξάντερ το 2013.
Με την βασίλισσα Λετίθια

Έχει επίσης, ιδρύσει το ίδρυμα «Lalla Salma Foundation – Prevention and Treatment of Cancer» το 2005.

Η πριγκίπισσα Λάλα Σάλμα στον γάμο του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον

Η πργικίπισσα έκανε πολλά ταξίδια σε όλο τον κόσνμο εκπροσωπώντας την χώρα της και τον σύζυγό της, βασιλιά Μοχάμεντ

Φωτογραφίες: AP, Splash NewsΠηγή