Σε βίντεο ντοκουμέντο καταγράφεται καρέ καρέ η στιγμή που το παιδί βγαίνει από το πάρκο, φτάνει στο δρόμο και παρασύρεται από το διερχόμενο όχημα. Ιδιοκτήτης που διατηρεί επιχείρησης κοντά στο σημείο μιλάει στις «Εξελίξεις Τώρα».
«Διατηρώ επιχείρηση εκεί κοντά, είδα κόσμο, είδα κίνηση, άκουσα το ασθενοφόρο και μετά ρώτησα το γείτονα και μου είπε ότι κάποιος χτύπησε ένα παιδάκι».
Ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ στην οδό Φλωρίνης, ακριβώς δηλαδή στο σημείο της παράσυρσης μιλάει στις «Εξελίξεις Τώρα».
Μάρτυρας: Με πήραν τα κλάματα, νόμιζα ότι ήταν το δικό μου παιδί. Τι να σας πω τώρα.
Δημοσιογράφος: Εσείς ακούσατε και βγήκατε έξω;
Μάρτυρας: Άκουσα ένα θόρυβο, ένα μπαμ αλλά ο θόρυβος δεν ήταν μεταλλικός, ήταν σαν να κλωτσάς μια μπάλα. Και βγήκα έξω και τι να δω, το αυτοκίνητο δεν το είδε το παιδάκι, το παιδάκι κατέβηκε από την πλατεία, βγήκε στο δρόμο, πετάχτηκε δηλαδή στο δρόμο αλλά το παιδάκι δεν βγήκε ανάμεσα από αυτοκίνητα, είχε κάπως μια μικρή ορατότητα ο οδηγός, δεν είχε αυτοκίνητα παρκαρισμένα, είχε ένα μηχανάκι μόνο, με αποτέλεσμα να το χτυπήσει και να το πετάξει μπροστά.
Δημοσιογράφος: Το είδατε το παιδάκι εκεί πεσμένο;
Μάρτυρας: Το είδα πεσμένο, δεν πήγα πολύ κοντά, μαζεύτηκε κόσμος κατέβηκε και ο οδηγός δεν λέω, προσπαθήσαμε, πήραμε την αστυνομία, δεν πήγα κοντά γιατί έχανε αίμα από τη μύτη. Ήταν αναίσθητο. Μετά από λίγα λεπτά κουνούσε χεράκια και ποδαράκια. Μετά ήρθε η αστυνομία ήρθε και το ΕΚΑΒ.
Στη διασωλήνωση του παιδιού προχώρησαν οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου και μεταφέρθηκε το αγοράκι εσπευσμένα. Η κατάστασή του κρίνεται κρίσιμη αλλά σταθερή.
Ποια η κατάσταση υγείας του 3χρονου αγοριού
Στις «Εξελίξεις Τώρα» μίλησε ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, για τις εξελίξεις στην υγεία του 3χρονου αγοριού.
«Στις εξετάσεις φαίνεται πως δεν έχει παθολογικά ευρήματα και δεν χρειάζεται κάποια χειρουργική επέμβαση. Οι γιατροί έδωσαν μεγάλη μάχη να το κρατήσουν στη ζωή».