Η φύση και το ψάρεμα ενώνουν ανθρώπους και πουλιά στη λίμνη Κερκίνη.
Ενας ψαράς βγαίνει στα ανοιχτά της λίμνης με τη βάρκα του για να σηκώσει τους κιούρτους που είχε τοποθετήσει στη λίμνη και να δει αν πήγε καλά ψαριά. Από κοντά ακολουθούν και οι αργυροπελεκάνοι, κάτοικοι της λίμνης Κερκίνης και αυτοί, οι οποίοι κάνουν παρέα στους ψαράδες και πάντα αποζημιώνονται με μεζέ. Στις όχθες της λίμνης οι νεροβούβαλοι τους χαζεύουν.

Η Κερκίνη είναι μια τεχνητή λίμνη που σχηματίστηκε το 1932 με την δημιουργία φράγματος στον ποταμό Στρυμόνα. Ωστόσο το 1982 χρειάστηκε να χτιστεί και άλλο φράγμα. Η έκταση της  κυμαίνεται από 54.250 έως 72.110 στρέμματα ανάλογα με την εποχή. Η Περιοχή της Κερκίνης βρίσκεται 80 χλμ. από Θεσσαλονίκη και 35 χλμ. από Σέρρες.

Το ψάρεμα στη λίμνη 

Η ιχθυοπανίδα της λίμνης είναι πλούσια σε ποικιλία, αλλά οι αριθμοί των ψαριών μειώνονται. Σύμφωνα με τους ειδικούς στο σύστημα Κερκίνης-Στρυμόνα έχουν καταγραφεί πάνω από 30 είδη ψαριών.

Η ψαριά βγαίνει και οι αργυροπελεκάνοι περιμένουν το μεζεδάκι τουςΤελάρα γεμάτα γριβάδια

Τα περισσότερα είναι γριβάδια και πεταλούδες.
Παράλληλα η λίμνη αποτελεί καταφύγιο για 300 και πλέον είδη πουλιών όπως ο Αργυροπελεκάνος, η Λαγγόνα και ο Κορμοράνος.Καλά πήγε αυτή η ψαριά. Η βάρκα γέμισε ψάρια Ψαράδες και αργυροπελεκάνοι κάνουν καθημερινή παρέα στη λίμνη Κερκίνη

Βουβάλια 

Βέβαια η περιοχή της Κερκίνης δεν φημίζεται μόνο για τη λίμνη της, αλλά και για την εκτροφή βουβαλιών! Στη λίμνη ζει και ο μεγαλύτερος πληθυσμός βουβαλιών στην Ελλάδα. Ο νεροβούβαλος της Κερκίνης μεγαλώνει στο φυσικό του περιβάλλον κάτω από το όρος Μπέλλες.
Αν και κάποτε ήταν είδος υπό εξαφάνιση, σήμερα βρίσκεται σε αφθονία στην περιοχή της Κερκίνης και μαγνητίζει το βλέμμα των επισκεπτών.

Η εικόνα μοιάζει περισσότερο με Αγρια Δύση παρά με βόρεια Ελλάδα Βουβάλια τρέχουν αγέροχα στις όχθες της λίμνηςΟπως είναι λογικό οι νεροβούβαλοι λατρεύουν τις... βουτιές στη λίμνη Κερκίνη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI, ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

iefimerida.grΠηγή