Ληθαίος: Το στολίδι των Τρικάλων με τα εκθαμβωτικά χρώματα

Η αλήθεια είναι πως το να ζεις σε ένα μέρος που μέσα από το κέντρο του διέρχεται ένα ποτάμι δημιουργώντας υπέροχες εικόνες, είναι μεγάλη τύχη. Τυχεροί, όμως, είναι και όσοι επισκέπτονται ένα τέτοιο μέρος, μιας και γεμίζουν και εκείνοι με εικόνες και μνήμες που μένουν αξέχαστες. Μέχρι την επόμενη φορά, δηλαδή, που θα το επισκεφθείς για να δημιουργήσεις καινούριες αναμνήσεις.

Και ένα τέτοιο μέρος, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv είναι τα Τρίκαλα με τον Ληθαίο ποταμό. Μια πόλη που ζωντανεύει ακόμη περισσότερο από τα τρεχούμενα νερά της και στην οποία η κάθε απόδραση είναι και διαφορετική ανάλογα με την εποχή που θα επιλέξεις να πας. Το φθινόπωρο και ο χειμώνας πάντα ξεχωρίζουν.

Ληθαίος: Το ποτάμι της πόλης με τα εκθαμβωτικά χρώματα

Ο Ληθαίος ποταμός είναι με βεβαιότητα το στολίδι των Τρικάλων. Είναι ο μοναδικός τέτοιας έκτασης και μήκους ποταμός που διέρχεται από το κέντρο ελληνικής πόλης. Και είναι κάτι που αναφέρει και ο Στράβων: «Έτερος δ’ εστί Ληθαίος ποταμός ο περί Τρίκκην εφ’ω ο Ασκληπιός γεννηθήναι λέγεται» (Στράβων, ΧΙV 647).

shutterstock 258565433

Ο ποταμός είναι με σιγουριά το πρώτο και εντυπωσιακότερο αξιοθέατο που θα δεις με το που θα μπεις στην πόλη. Και αυτό στο οποίο θα σταθείς και θα βγάλεις πολλές φωτογραφίες όλες τις εποχές του χρόνου. Η καθεμιά έχει και τα δικά της χρώματα και το φθινόπωρο με την άνοιξη κρατούν τα σκήπτρα. Εκτός από την ομορφιά που προσφέρει ο Ληθαίος στα Τρίκαλα, στην πραγματικότητα χωρίζει την πόλη στα δύο. Οι όχθες του ποταμού συνδέονται με δεκατρείς γέφυρες, μισές από τις οποίες χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από πεζούς.

Σαν περπατάς δίπλα στο ποτάμι γαληνεύεις και νομίζεις ότι βρίσκεσαι μακριά από το κέντρο κάποιας πόλης. Και αυτό είναι ένα μόνο από τα συναισθήματα που θα σου συμβούν στα Τρίκαλα.

Ο Γάλλος περιηγητής Leon Heuzey που επισκέφτηκε τη Θεσσαλία το 1858 έγραφε: «Μπαίνοντας στα Τρίκαλα ο ποταμός με τα πολλά γεφύρια και περάσματα, κάτω από τεράστια πλατάνια, με το φλογερό ήλιο να πλανιέται πάνω από τούτη τη δροσιά, γίνεται όλο και πιο γραφικός.»

shutterstock 567605431

Απόδραση στα Τρίκαλα και γύρω

Ολόκληρη η περιοχή των Τρικάλων θα σου προσφέρει δυνατές συγκινήσεις όταν θα αποφασίσεις να την επισκεφθείς. Εκτός από τον Ληθαίο ποταμό, πρέπει οπωσδήποτε να οργανώσεις μια βόλτα στα Μετέωρα και το Καστράκι, το χωριό που βρίσκεται στα πόδια τους.

Μην ξεχάσεις να κάνεις μια βόλτα στο Πέτρινο Γεφύρι της Πύλης, εκεί που η φύση μοιάζει με παράδεισο. Το Γεφύρι της Πύλης ενώ είναι ένα αξιοθέατο φτιαγμένο από τον άνθρωπο, έχει καταφέρει να εναρμονιστεί απόλυτα με το περιβάλλον.

newsbeast.gr


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ