«Λουκέτο» σε δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς: Αύριο οι ανακοινώσεις

Αύριο θα γίνει η ανακοίνωση από την υπουργό Παιδείας η ανακοίνωση για το μέλλον δημοτικών, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών. Όπως ανακοινώθηκα κατά τη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας η κ. Κεραμέως δεν προσήλθε στην συνέντευξη Τύπου, καθώς δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων. Άρα, αναμένεται η εισήγηση της στον απόηχο των 3.038 κρουσμάτων και στη συνέχεια η λήψη των οριστικών αποφάσεων.

Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, στο σενάριο του «λουκέτου» σε δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς καταλήγει, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση. Η απόφαση θα εφαρμοστεί από τη Δευτέρα, προκειμένου, κυρίως, να σταματήσει η κινητικότητα των γονέων και των συγγενών προς και από τα σχολεία. Παράλληλα, εξετάζεται και η αύξηση του ποσοστού τηλεργασίας στο 70%.

Ωστόσο, εξετάζεται και το σενάριο σε πρώτη φάση το «λουκέτο» να γίνει μόνο είτε στην περιοχή της Θεσσαλονίκης είτε στις περιοχές που είναι επιβαρυμένες επιδημιολογικά.  

Η προαναγγελία από υπουργούς

Στο ενδεχόμενο να ληφθούν στο επόμενο διάστημα αποφάσεις και για τα Δημοτικά Σχολεία αναφέρθηκαν την Πέμπτη τόσο ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, όσο και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Ειδικότερα μιλώντας στο δελτίο του Star ο κ. Σκέρτσος απάντησε ως προς το ενδεχόμενο λήψης μέτρων στα δημοτικά σχολεία:

«Προφανώς εξετάζουμε τα πάντα. Είναι ένα δυναμικό φαινόμενο. Περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα τις επόμενες 5-7 ημέρες και αξιολογούμε τα πάντα, όμως τα σχολεία είναι ασφαλή και πρέπει γονείς και εκπαιδευτικοί να αισθάνονται ασφαλείς γι’ αυτά».

Όπως εξήγησε συγκεκριμένα, τα σημερινά δεδομένα σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων δείχνουν ότι σε έναν πληθυσμό 1,5 εκατ. συνολικά στην εκπαίδευση, το ποσοστό μαθητών και εκπαιδευτικών που έχει βρεθεί θετικό στην Covid-19 βρίσκεται στο 0,01%, το οποίο είναι πολύ μικρό σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό.

Το ενδεχόμενο να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία αν τις επόμενες ημέρες δεν μειωθούν τα κρούσματα, δεν απέκλεισε ούτε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Τα εργαλεία για να μη διακοπεί η εκπαιδευτική διαδικασία

Από την πλευρά της πάντως η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν έχει λάβει ακόμα σχετική εισήγηση από τους ειδικούς για κλείσιμο των δημοτικών σχολείων.

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι από το ξεκίνημα της κρίσης του κορωνοϊού το υπουργείο Παιδείας κινείται βάσει των εισηγήσεων των ειδικών, οι οποίοι, επανέλαβε, μέχρι στιγμής δεν έχουν καταθέσει πρόταση για κλείσιμο των ιδιωτικών σχολείων. Τα στοιχεία, προσέθεσε η υπουργός Παιδείας, δείχνουν ότι δεν υπάρχει τάση διασποράς εντός των σχολείων.

aftodioikisi.gr


agrinio24.gr

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ