Για τον κιμά
1κ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι λευκό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
225γρ. κιμά γαλοπούλας
1κ. γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
1κ. γλυκού βασιλικό αποξηραμένο
1/2κ. γλυκού πιπέρι
1κ. γλυκού μαϊντανός αποξηραμένος
1/2κ. γλυκού αλάτι
Για τα muffins
2φλ. μπρόκολο ψιλοκομμένο
1φλ. τυρί τσένταρ τριμμένο
1/4φλ. λιαστές ντομάτες
1κ. γλυκού βασιλικό αποξηραμένο
1/4κ. γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
1/2κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
1/2κ. γλυκού αλάτι
8 μεγάλα αυγά
1κ. γλυκού σχοινόπρασο
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Με λίγο λάδι περάστε 12 φορμάκια για muffin. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια θερμοκρασία, για πέντε λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Μόλις πάρει θερμοκρασία δωματίου, ρίξτε το σε ένα μπολ και πρόσθεσε τον κιμά καθώς και τα υπόλοιπα υλικά για τον κιμά και ανακατέψτε καλά.
Ρίξτε το μείγμα σας στο τηγάνι και μαγειρέψτε το. Πάρτε ένα άλλο μεγάλο μπολ και ανακάτεψε το μπρόκολο, τον μαγειρεμένο κιμά, το τσένταρ, τις λιαστές ντομάτες, το βασιλικό, τη ρίγανη, τη σκόνη κρεμμυδιού και το αλάτι.
Χτυπήστε στην συνέχεια τα αυγά σε ένα μικρότερο μπολ. Ρίξτε τα αυγά στο μπολ με το μπρόκολο και τον μαγειρεμένο κιμά κα συνεχίστε το ανακάτεμα.
Μοιράστε το μείγμα στα φορμάκια και πασπαλίστε αραιά με σχινόπρασο. Ψήστε τα muffin για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.