Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: 20΄-25΄

Υλικά (για 12 κομματια)

  • 1/2 πακέτο βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας

Αχλάδια

  • 2 αχλάδια
  • 1 φλυτζ. του καφέ νερό
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κάψουλα βανίλιας

Διαδικασία

Ετοιμάζουμε πρώτα τα αχλάδια: Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ρίχνουμε τους κύβους σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια.

Τοποθετούμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα αχλάδια και να εξατμιστεί το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα αχλάδια να κρυώσουν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και σιγά-σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κρέμα γάλακτος. Οταν ομογενοποιηθεί το μείγμα σταματάμε το χτύπημα.

Ρίχνουμε τα αχλάδια και τη σοκολάτα ανακατεύοντας. Ντύνουμε τις θήκες μιας φόρμας για μάφιν με χαρτί ψησίματος και τις γεμίζουμε μέχρι τα 2/3. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

kathimerini.gr

agrinio24.gr