«Σας έκανε τοοοση εντύπωση το “αληθινό δέρμα” όπως το χαρακτηρίσατε σε αυτήν την φωτογραφία που θα την αφήσω εδώ σαν ποστ για να μην χαθεί στο 24ωρο του στορι. (Έχασε και στον διαγωνισμό για την φωτογραφία προφίλ που της αξίζει κάτι περισσότερο) Ωστόσο! Ναι, αληθινο δέρμα. Ακόμη με κάποια ροδόχρους. Δεν έχω κάνει τίποτα ιδιαίτερο γι αυτήν αλλά είναι ήπια οπότε την αφήνω στην ησυχία της. Κι αφήνω και ένα σχόλιο από τα άλλα, τα πιο ιδιαίτερα. Καμιά φορά μπορεί κάποιος να σας πει κάτι που να εννοεί κάτι άλλο και ξέρετε τώρα. Παρεξηγήσεις… Να φλεξάρουμε ο,τι έχουμε όσο πιο κοντά στην αλήθεια αντέχουμε, μέχρι να αντέχουμε περισσότερο. Είναι μια διαδρομή προσωπική για τον καθένα και την σέβομαι. Καλή εβδομάδα να’ χουμε. Σας φιλώ στις μούρες σας όπως κι αν είναι αυτές!», έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας.

Τι είναι όμως η ροδόχρους νόσος ή ροδόχρους ακμή;

Η ροδόχρους ακμή παρουσιάζεται με σπυράκια ή με ένα γενικευμένο ερεθισμό στο δέρμα. Τα σημεία που κατεξοχήν προσβάλονται είναι η μύτη και τα μάγουλα.

Πρόκειται για μια χρόνια ασθένεια που πλήττει σχεδόν 14 εκατομμύρια ανθρώπους. Μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε, αλλά εκείνοι που έχουν ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα ή ιστορικό στην οικογένεια θεωρούνται πιο ευάλωτοι.

Η ροδόχρους μπορεί να παρουσιαστεί στον καθένα. Είναι όμως πιο συχνή στις γυναίκες από τους άντρες, ωστόσο τα συμπτώματα στις γυναίκες είναι πιο ήπια από εκείνα των αντρών. Οι άντρες με ροδόχρου είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν μια παρενέργεια της νόσου.

Πρόκειται για το ρινόφυμα, που προκαλεί πάχυνση στο δέρμα της μύτης και την παραμορφώνει σε σχήμα βολβού.



Πηγή