Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: 30΄

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 500 γρ. μακαρόνια χοντρά No 2 ή Νο 3 με τρύπα
  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι, σε κύβους 3 εκ.
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη
  • 1/3 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
  • 1 κιλό ντομάτες, τριμμένες, μαζί με το ζουμί τους
  • 60 ml ούζο
  • τα φύλλα από 5 κλωνάρια δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 60 ml ελαιόλαδο + 1 κουτ. σούπας επιπλέον
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 γρ. μυζήθρα ξερή, τριμμένη, για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 60 ml λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 6-8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Ρίχνουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και τον κουρκουμά και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα.

Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα το κοτόπουλο σε σκεύος και ρίχνουμε τις ντομάτες στην κατσαρόλα. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά.

Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στη σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ούζο. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να δέσει η σάλτσα.

Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τη 1 κουταλιά της σούπας λάδι και τον δυόσμο, πασπαλίζουμε με τυρί και σερβίρουμε.

kathimerini.gr



agrinio24.gr