Τέλειος συνδιασμός, όλα αυτά τα λαχανικά είναι εποχής, σπεύστε να τα αγοράσετε! Νομίζω ότι είναι η καλύτερη μακαρονάδα που έχω δοκιμάσει γιατί το σκόρδο ταιριάζει απόλυτα με όλα τα υλικά.

Υλικά

  • 1 πακέτο φαρφάλες
  • 1/2 πακέτο σπαράγγια πράσινα
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια όποια βρείτε φρέσκα εποχής
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι, παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

  • Βράστε τα μακαρόνια σε αλμυρό νερό
  • Τρίψτε λίγη παρμεζάνα και βάλτε την στην άκρη
  • Βάλτε σε τηγάνι το βούτυρο και το ελαιόλαδο
  • Πλύντε και κόψτε τα σκληρά μέρη στα σπαράγγια, βάλτε τα στο τηγάνι να ροδίσουν για 5 λεπτά
  • Κόψτε σε λωρίδες τα μανιτάρια, βάλτε τα στο τηγάνι, ανακατέψτε σε μεσαία φωτιά ώσπου να μαλακώσουν
  • Προσθέστε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι, αφήστε να βράσει για 2-3 λεπτά ακόμη
  • Αυτή είναι η σος για το πιάτο μας
  • Σερβίρετε πάνω από τα μακαρόνια, με παρμεζάνα τριμμένη και, προαιρετικά, ξύσμα λεμόνι

iefimerida.gr



Πηγή