Το προφίλ του

Δήλωνε Αυστριακός και Βραζιλιάνος υπήκοος, κυκλοφορούσε έχοντας τουλάχιστον τρία διαβατήρια, αλλά στην πραγματικότητα ήταν κι εκείνος Ρώσος μυστικός πράκτορας.

Αν και παντρεμένος με τη «Μαρία Τσάλλα» ή αλλιώς Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα, διατηρούσε για τα μάτια του κόσμου μόνιμη σχέση στο Ρίο Ντε Τζανέιρο με την εντυπωσιακή καλλονή Μαρίνα Χόρχε, η οποία άρχισε να τον αναζητά μέσω των social media όταν ο Ντάνιελ εξαφανίστηκε αναπάντεχα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη Μαλαισία.

Η αποκάλυψη της Ρωσίδας κατασκόπου στην Ελλάδα, γρήγορα θα οδηγούσε τις Αρχές και στα ίχνη του Κάμπος στην Βραζιλία, κάτι που ο ίδιος γνώριζε και κατά τι πιο έμπειρος από τη σύζυγο του, πριν γίνει «καπνός», διέγραψε επιμελώς όλες τις σελίδες που διατηρούσε στα κοινωνικά δίκτυα.

Έμεινε μόνο μια η selfie μπροστά σε έναν καθρέφτη, ντυμένος με σπορ ρούχα και σακίδιο στον ώμο.

Ο Ντάνιελ Κάμπος είχε πείσει άπαντες πως ήταν ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας, ο οποίος μάλιστα ασχολείτο με τις φυτείες τσαγιού. Κάτι παρόμοιο είχε επιχειρήσει στην Ελλάδα και η «Μαρία Τσάλλα», ανοίγοντας στο Παγκράτι κατάστημα με είδη πλεκτικής και χειροτεχνίας.

Αυτή η διαδικασία για την «κατασκευή χαρακτήρων» στοίχισε στο ρωσικό κράτος 5 εκατομμύρια ευρώ.

Στο μικροσκόπιο τα ταξίδια της «Μαρίας»

Όπως μαρτυρούν οι αναρτήσεις της στα social media που δεν πρόλαβε να διαγράψει, η Ιρίνα Σμίρεβα μέσα στην πενταετία που έζησε στη χώρα μας ταξίδευε πολύ.

Από τα ελληνικά νησιά, τη Λακωνία και την Ήπειρο, μέχρι το Παρίσι τον Απρίλιο του 2022.

Το ταξίδι της στο Ούρο Πέτρο, μια πόλη της Βραζιλίας στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2019 θεωρείται πλέον βέβαιο πως έγινε για να συναντήσει τον πράκτορα σύζυγό της, ο οποίος τη δεδομένη περίοδο δρούσε στη Λατινική Αμερική υπό άκρα μυστικότητα.

Και οι δύο σήμερα έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης, με τις Αρχές να εικάζουν πως βρίσκονται ήδη πίσω στη Μόσχα.megatv.com