Πρόκειται για μία διαγραφή που ήρθε λίγα 24ωρα μετά το γαλάζιο αντάρτικο, βαραίνοντας την ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της ΝΔ. Τα πέντε μέλη της επιτροπής δεοντολογίας αποφάσισαν ομόφωνα, ότι με τις δηλώσεις του και με την συμπεριφορά του επέλεξε να θέσει εαυτόν εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Ενώ λίγη ώρα αργότερα, ο Μάριος Σαλμάς διεγράφη και από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Μάριος Σαλμάς προχώρησε σε δηλώσεις όπου και αναρωτήθηκε τους λόγους για τους οποίους διαγράφεται από τον κ. Μητοστάκη, λέγοντας μεταξύ άλλων πως αν τον αποπέμψουν για να στείλουν μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο.
«Αν με διαγράφει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο. Αν όμως ως πρόφαση για τη διαγραφή μου χρησιμοποιείται το γεγονός ότι παρουσία του αλλά και στη Βουλή θεσμικά ως δικαιούμαι και υποχρεούμαι, ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού ο οποίος σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε μία εταιρεία χωρίς συναγωνισμό και στην ελάχιστη τιμή, τότε θέλω να θυμίσω και να δηλώσω ότι ο έλεγχος των υπουργών από τους βουλευτές αλλά και η απεριόριστη ελευθερία λόγου και κρίσης τους είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του βουλευτή και σε καμία περίπτωση δε συνιστά λόγο διαγραφής».
Το παρασκήνιο της διαγραφής
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για το Μέγαρο Μαξίμου, ήταν η επανάληψη των δηλώσεων του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, για φωτογραφικούς διαγωνισμούς κυλικείων του Υπουργείου Πολιτισμού, αν και η Υπουργός είχε απαντήσει στην ερώτηση του στη Βουλή.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, η κυβέρνηση δεν ήθελε να διαγραφεί από το κόμμα ο κ. Σαλμάς παρά μόνο από την ΚΟ. Όσα είπε όμως στην επιτροπή δεοντολογίας δεν άφησαν κανέναν περιθώριο. Έτσι διεγράφη και από τη ΝΔ.