Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, βουλευτής ΝΔ, αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες, είπε πως το ότι συζητάμε δεν σημαίνει πως υποχωρούμε από τις πάγιες εθνικές γραμμές.
«Το ότι η άλλη πλευρά ενδεχομένως επιδιώκει και να δημιουργήσει μία κινητικότητα από την πλευρά της δεν σημαίνει πως μπορεί να το κάνει. Το να μιλάμε δεν είναι κακό. Το κρίσιμο είναι να έχουμε και έναν εταίρο που θα αντιλαμβάνεται τα πράγματα. Εμείς δεν υποχωρούμε από τις πάγιες σωστές θέσεις μας».
Σε σχέση με τα όσα έγιναν με τον συνοριοφύλακα στον Έβρο, είπε:
«Θα γίνει εις βάρος έρευνα για να δούμε από πού προήλθε η σφαίρα. Ξέουμε πως εκεί υπάρχουν κυκλώματα διακινητών, που οι τοπικές αρχές έχει αναχαιτίσει και υπάρχει μία καλυτέρευση ως προς τις εισροές».
Ο Χρήστος Σπίρτζης, μέλος Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε πως ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε σωστά σε σχέση με τα όσα είπε για τη θέση της Ελλάδας.
«Σωστά ήταν αυτά που είπε, δεν είναι μία εθνικιστική γραμμή ακραίων κύκλων της χώρας, είναι αποφάσεις του οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών. Σε αυτά τα ζητήματα πρέπει να έχουμε ομοφωνία. Η επιφύλαξη είναι οι συνομιλίες που γίνονται και δεν μαθαίνουμε, σε αυτές αναφέρθηκαν και οι δύο πρωθυπουργοί, να μην επαναληφθούν».
Ο Φραγκίσκος Παρασύρης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., σχολίασε πως το Κυπριακό είναι ένα ζήτημα που διακομματικά ενώνει το πολιτικό σύστημα.
«Είμαστε υπέρ της επανέναρξης των διαλόγων στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Αυτό που επιθυμεί ο Ερντογάν, βρίσκει απέναντι σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο. Ο Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στην Κύπρο και ανάδειξε τον ρόλο της Κύπρου ως μέλος της ΕΕ και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτός ο ρόλος».
Σε σχέση με τα «συγχαρητήρια» που έλαβε ο Νίκος Ανδρουλάκης από τον Στέφανο Κασσελάκη σχολίασε:
«Η κ. Μάντολες είναι μία τραγική φιγούρα και νομίζω πως σε ανθρώπινο επίπεδο έπρεπε όλοι να δώσουν συγχαρητήρια στον κ. Ανδρουλάκη».
Ενώ ο Χρήστος Σπίρτσης, είπε:
«Είναι θετικό πως οι πρόεδροι και των τριών κομμάτων βρέθηκαν στην Κύπρο. Είναι θετικό πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτησε αυτή την πρωτοβουλία και εύχομαι αυτές οι πρωτοβουλίες συνεννόησης και σύγκλησης του προοδευτικού κόσμου, να αποδώσουν για ένα νέο κοινωνικό πλαίσιο. Συμφωνώ στο ότι πρέπει να γίνει ενιαίο ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ. Εύχομαι να επικρατήσει αυτή η λογική. Επικεφαλής πρέπει να είναι όποιος αποφασίσει η βάση της ενιαίας έκφρασης».
Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος σχολιάζοντας τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη για τον Γιάννη Δραγασάκη, είπε:
«Συνυπογράφω αυτό που είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Το ότι διαφωνούμε δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε τις αξίες. Η αξία κάποιων ανθρώπων φαίνεται από τον τρόπο που χειρίζονται τους συνανθρώπους μας. Καλό είναι να υπάρχει ένας σεβασμός από ένα καινούριο άνθρωπο στην Αριστερά. Ο κ. Κασσελάκης δεν ήταν αριστερός πριν δύο χρόνια».
Ο Χρήστος Σπίρτσης απάντησε:
«Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει την εμπιστοσύνη μου. Εγώ δεν κρύβω τις θέσεις μου. Η αντίδραση του κόμματός μας σε σχέση με τον κ. Δραγασάκη κατά τη γνώμη μου δεν είναι αυτή που όφειλε να είναι. Είμαι ενάντια στις αποχωρήσεις και των διαγραφών».
Ο Φραγκίσκος Παρασύρης κατέληξε πως το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μία φάση ανάδειξης νέας ηγεσίας.
«Εγώ έχω ξεκαθαρίσει τη θέση μου από την πρώτη στιγμή. Ο Νίκος Ανδρουλάκης εχθές επανέλαβε την αρχική του θέση πως θα ανοίξει έναν διάλογο προκειμένου να κατατεθούν οι προτάσεις. Είναι γνωστό από την πρώτη στιγμή πως είμαι στο πλευρό του Νίκου Ανδρουλάκη.