Πέντε νέες προτάσεις που υπόσχονται να κάνουν πιο εύκολες και άνετες τις αστικές μετακινήσεις, παρουσιάζει η Kymco. Πιστή στο εταιρικό της slogan «Win my Heart», η κορεάτικη εταιρεία φροντίζει κάθε χρόνο να προσφέρει τεχνολογικά εξελιγμένα scooter και να τα εξοπλίζει με εφαρμογές που κερδίζουν την εκτίμηση των αναβατών. Η πλατφόρμα συνδεσιμότητας Noodoe είναι αυτή που συγκεντρώνει φέτος το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού, με όλο και περισσότερα μοντέλα της Kymco να την προσφέρουν στο βασικό τους εξοπλισμό.

Agility+ 300i ABS Noodoe

Το Agility+ 300i είναι ένα τελείως νέο μοντέλο, πλούσια εξοπλισμένο και με ιδιαίτερα κομψή σχεδίαση, μελετημένο για σκληρή χρήση και αντοχή σε βάθος χρόνου. Διαθέτει κινητήρα 276 κ. εκ. απόδοσης 23,2 hp, ρυθμισμένο έτσι ώστε να βγάζει περισσότερη δύναμη σε χαμηλές και μεσαίες στροφές και να προσφέρει δυνατές επιταχύνσεις και ρεπρίζ. Διαθέτει μεγάλο αποθηκευτικό χώρο που μπορεί και φιλοξενεί δύο κράνη, ένα ανοικτού τύπου (Jet) και ένα κλειστού (Fullface), όπως επίσης και μερικά μικροπράγματα.

Τα φωτιστικά σώματα είναι Full LED. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει μεγάλη ζελατίνα και διαφανείς προστατευτικές χούφτες στο τιμόνι, την πλατφόρμα συνδεσιμότητας Noodοe, παροχή ρεύματος μέσω USB, καθώς και σύστημα εκκίνησης και πολλαπλών λειτουργιών χωρίς κλειδί (keyless). Η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ είναι ιδιαίτερα μεγάλη στα 13 λίτρα, κάτι που συνεπάγεται αυτονομία που μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ τα 300 χιλιόμετρα.

People S 300i Noodoe

Η πέμπτη γενιά των People ενισχύεται σε μια κατηγορία κυβισμού που κεντρίζει το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων αναβατών.

Σε σχέση με το απερχόμενο GTi 300, το S 300i είναι κατά 12 ολόκληρα κιλά ελαφρύτερο (165 κιλά από 177). Ο υπερσύγχρονος κινητήρας των 299 κ. εκ. αποδίδει 28,8 hp και υπόσχεται καλύτερες επιδόσεις και χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης. Συνολικά, ο κινητήρας G5-300 κ. εκ. εξασφαλίζει αυξημένη ιπποδύναμη πλησιάζοντας σε απόδοση αυτούς της μεγαλύτερης κατηγορίας των 350/400 κ. εκ.

Το πλαίσιο του νέου S 300i είναι κατασκευασμένο στα μοτοσυκλετιστικά πρότυπα, με έμφαση στην ακαμψία και στην όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία με τις αναρτήσεις προκειμένου να εξαλείφονται οι όποιες ταλαντώσεις. Ο πίνακας οργάνων διαθέτει δύο ψηφιακές οθόνες LCD, με τη μία εξ αυτών να φιλοξενεί τις ενδείξεις του συστήματος Noodoe, το οποίο βρίσκεται στο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου.

Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται επίσης θύρα USB, φώτα full LED, πλαϊνό και κεντρικό σταντ, ντουλαπάκι που κλειδώνει, γάντζος ανάρτησης αντικειμένων, αλλά και βαλιτσάκι top case στο χρώμα του σκούτερ.

AK550 55th Anniversary

Η Kymco γιορτάζει τα 55α γενέθλιά της με μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής του κορυφαίου της μοντέλου AK 550. Το Limited Edition 55th Anniversary, όπως είναι το πλήρες όνομά του, θα παραχθεί σε 550 κομμάτια, όσα είναι δηλαδή και τα κυβικά του. Και για να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα ΑΚ, πέραν των χρωμάτων (Metallic Black, Burgundy Red) και των ειδικών λογότυπων «55», είναι εξοπλισμένο με πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ της Ohlins! To 55th Anniversary ξεχωρίζει επίσης και από τις χρωματικές πινελιές σε διάφορα σημεία, τις διαφορετικές μανέτες, τις λεπτομέρειες από αλουμίνιο και μια πλακέτα στο τιμόνι όπου αναγράφεται ο αριθμός του κάθε scooter. Και αν κάποιος ζητήσει το κάτι παραπάνω, τότε στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει μέχρι και τελικό εξάτμισης με την υπογραφή της Akrapovic.

X-Town CT 125 CBS

Το νέο X-Town CT 125 φέρνει νέο σχεδιαστικό αέρα σε μια κατηγορία που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις ευρωπαϊκές αγορές. Η βασική διαφορά του από το γνωστό Χ-Town έγκειται στην ύπαρξη επίπεδου δαπέδου, που βολεύει τόσο στο «ανέβα-κατέβα» από τη σέλα όσο και στη μεταφορά μικρών ή μεγαλύτερων αποσκευών ανάμεσα στα πόδια του οδηγού. Ο όγκος του φέρινγκ είναι μεγάλος και μαζί με τη ζελατίνα έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν την προστασία που απαιτείται. Το μοντέρνο στυλ τονίζεται από τα νέα full LED φωτιστικά, τη σέλα δύο επιπέδων, τα μεγάλα αναδιπλούμενα μαρσπιέ και τις ευμεγέθεις αεροδυναμικές χειρολαβές για τη στήριξη του συνεπιβάτη. Ο χώρος κάτω από τη σέλα μπορεί να φιλοξενήσει ένα κράνος κλειστού τύπου (fullface), ενώ η παροχή ρεύματος (θύρα USB) βρίσκεται σε άμεσα προσβάσιμο σημείο πάνω στο τιμόνι.

Ο κινητήρας είναι τετράχρονος, μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος 125 κ. εκ., με 4 βαλβίδες και έναν εκκεντροφόρο επικεφαλής και αποδίδει 15 ίππους. Τα όργανα προέρχονται από τη σειρά X-Town 125/300 και απαρτίζονται από αναλογικά στροφόμετρο – ταχύμετρο και μια οθόνη LCD ανάμεσά τους. Ο πλούσιος εξοπλισμός του περιλαμβάνει έως και ρυθμιζόμενες μανέτες. Η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ βρίσκεται στα 10,5 λίτρα, το οποίο μεταφράζεται σε αυτονομία που εύκολα μπορεί να ξεπεράσει τα 300 χιλιόμετρα.

Like S 125

Ένα ακόμα μοντέλο «S» από την Kymco, αυτή τη φορά οι σπορ καταβολές αφορούν στο πλέον κλασικό σε εμφάνιση scooter της εταιρείας.

Οι Ιταλοί σχεδιαστές του R&D της Kymco άλλαξαν τα full Led φωτιστικά σώματα, τοποθέτησαν μια «κοντύτερη» σε μήκος σέλα, επανασχεδίασαν χειρολαβές συνεπιβάτη και κάλυμμα εξάτμισης, όπως επίσης έβαψαν το μοντέλο σε ένα μαύρο ματ χρωματισμό που ενισχύει τη σπορ φιλοσοφία του εργοστασίου.

O τετράχρονος κινητήρας τεχνολογίας G5-ECO των 125 κ. εκ. και 11,5 hp, διαθέτει τετραβάλβιδη κεφαλή με 1 ΕΕΚ και συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές Euro4. Η κατασκευή του έχει γίνει με γνώμονα την ιδιαίτερα αθόρυβη λειτουργία, την ελαχιστοποίηση των τριβών και τη μειωμένη κατανάλωση.

Το ατσάλινο πλαίσιο με τη διπλή ραχοκοκαλιά διαθέτει ενισχύσεις στα σημεία καταπόνησης και η τεχνολογία S.S.C. που έχει εφαρμοστεί στην κατασκευή του εγγυάται αυξημένη στιβαρότητα και σταθερότητα.

Ο αυξημένος χώρος αποθήκευσης κάτω από τη σέλα μπορεί να δεχθεί ένα κράνος και μικροαντικείμενα. Τα ψηφιακά όργανα εντυπωσιάζουν με τις προδιαγραφές τους, προσφέροντας τρεις οθόνες LCD με ταχύμετρο, στροφόμετρο, στάθμη καυσίμου, χιλιομετρητές, ώρα, θερμοκρασία περιβάλλοντος και τάση μπαταρίας. Στο ντουλαπάκι για μικροαντικείμενα -που κλειδώνει- υπάρχει και παροχή USB για φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει και ο γάντζος ανάρτησης αντικειμένων στην ποδιά.Πηγή