Εάν θέλεις να φτιάξεις κάποιο γλυκό χωρίς να επιβαρυνθείς με τις «κενές »θερμίδες της ζάχαρης, η στέβια είναι μια από τις καλύτερες λύσεις.

Επιπλέον η χρήση της είναι προτιμότερη και ασφαλέστερη σε σχέση με τις χημικά-τεχνητά γλυκαντικά που κυκλοφορούν στην αγορά όπως η σακχαρίνη, η σουκραλόζη και η ασπαρτάμη.

Για χρήση ως γλυκαντικό, η στέβια διατίθεται στην αγορά συσκευασμένη σε μορφή σκόνης, σε σταγόνες ή σε δισκία από τα περισσότερα καταστήματα βιολογικών προϊόντων και σε μεγάλα σουπερμάρκετ.

Εάν θέλετε να φτιάξετε κάποιο γλυκό χωρίς να επιβαρυνθείτε με τις θερμίδες της ζάχαρης, η στέβια είναι μια από τις καλύτερες λύσεις. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε με πόση στέβια αντικαθιστάτε τη ζάχαρη, γιατί δεν είναι το ίδιο γλυκές.

Η αναλογία είναι περίπου 1 γραμμ. στέβια προς 8-12 γραμμ. ζάχαρης. Επίσης, 1 φλιτζάνι ζάχαρης (200 γρ.) αναλογεί με 13 κουταλιές σούπας στέβια λευκή (20γρ.).

govastileto.gr







agrinio24.gr