Υλικά:

150 γρ ελαιόλαδο

70 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης

15 γρ κανέλα (χρησιμοποίησα Κευλάνης)

1/2 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο

2 γρ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)

1 φακελάκι baking powder (20 γρ)

ξύσμα από 2 πορτοκάλια (μόνο το πορτοκαλί μέρος από βιολογικά και ακέρωτα)

120 γρ χυμό από μανταρίνι ή πορτοκάλι ή νερό

300 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα Ζέας)

150 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες από το μπλέντερ)

100 γρ καρύδια τριμένα σε σκόνη

τριμμένο καρύδι για πασπάλισμα
Για το σιρόπι

250 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης

ξύσμα πορτοκαλιού ή/και μανταρινιού κατά βούληση

4 γρ κανέλα (χρησιμοποίησα Κευλάνης)

50-100 γρ νερό ή χυμό μανταρινιού ή πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζεσταίνουμε χωρίς να βράσουμε. Θέλουμε να λιώσει το μέλι και να ενωθούν τα υλικά μας

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 σε αέρα και στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου

Σε ένα μπολ τοποθετούμε το ελαιόλαδο με το μέλι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε πρώτα όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από αλεύρι και καρύδι και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, τη βρώμη και το τριμμένο καρύδι. Ανακατεύουμε, ζυμώνουμε ελαφρά και χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 50 γρ.

Δίνουμε το επιθυμητό σχήμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε θα είναι μαλακά. Αν αλλάξετε το μέγεθος και σχήμα θα πρέπει να προσαρμόσετε ανάλογα και το χρόνο ψησίματος.

Αφού κρυώσουν λίγο, τα πιάνουμε δηλαδή με ευκολία, τα βουτάμε στο σιρόπι για 30 δευτερόλεπτα. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι. Αν περισσέψει σιρόπι το ρίχνουμε από πάνω



agrinio24.gr