Μια ζωή όλο βία και σκληρότητα στα χέρια του πρώην συζύγου της, που τη δολοφόνησε άγρια, βίωνε η 40χρονη από το Μενίδι.
Ο 50χρονος δολοφόνος της, που την σκότωσε με πολλαπλές μαχαιριές, σε κεντρικό δρόμο του Μενιδίου, τα ξημερώματα της Πέμπτης, αφήνοντας το μαχαίρι καρφωμένο πάνω στο άψυχο σώμα της μέχρι να φτάσουν οι αστυνομικοί στο σημείο, παραδέχτηκε κυνικά την πράξη του, χωρίς να δείχνει ίχνος μεταμέλειας.
Μάλιστα ενώπιον των αστυνομικών του Ανθρωποκτονιών που τον εξέτασαν, ο 50χρονος παραδέχτηκε ότι είχε προαποφασίσει πως θα σκότωνε την σύζυγό του, στήνοντας της καρτέρι θανάτου στον δρόμο που χρησιμοποιούσε για να πάει στη δουλειά της.
Βούλα Δημητρίου για τη γυναικοκτονία στο Μενιδι: «Της είχε βάλει το κεφάλι σε κουβά με χλωρίνη όταν εγκυμονούσε»
Η Βούλα Δημητριάδου, δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, είπε στην εκπομπή:
«Έχουμε μία στυγερή δολοφονία. Το θύμα ήταν μία ηρωίδα. Της είχε βάλει το κεφάλι σε κουβά με χλωρίνη όταν εγκυμονούσε. Πληροφορήθηκε τον λόγο που δεν παρουσιάστηκε το θύμα στο δικαστήριο. Ήταν γιατί την απειλούσε. Είχε κακοποιητική συμπεριφορά και στα παιδιά. Προσφωνούσε με ακατανόμαστους χαρακτηρισμούς την κόρη του. Έλεγε στο μικρότερο παιδί ότι δεν ξέρει αν είναι δικό του παιδί. Μας τιμά η εικόνα της σορού στον δρόμο επί 5 ώρες;».
Η απάντηση για τις ώρες που η σορός της 40χρονης παρέμεινε στο πεζοδρόμιο
Ο ιατροδικαστής, Ξενοφών Μάντακας, ο οποίος εξέτασε τη σορό της 40χρονης έδωσε τη δική του απάντηση για το εάν άργησε ή όχι να φτάσει στο σημείο.
«Κλήθηκα από το εγκληματολογικό στις 08:15 το πρωί για το περιστατικό. Με το δικό μου όχημα ξεκίνησα αμέσως για το Μενίδι. Στις 08:55 βρισκόμουν στο σημείο και έκανα αυτοψία. Στην ιατροδικαστική υπηρεσία η σορός έφτασε περίπου στις 12. Από τις 13:00 μέχρι τις 15:00 διενήργησα τη νεκροψία νεκροτομή».
Ποιος θα έπρεπε να απομακρύνει τον κόσμο από το σημείο της δολοφονίας;
Η Πολύβια Γεράκη, ψυχοθεραπεύτρια και υπαστυνόμος ειδικών καθηκόντων ΕΛ.ΑΣ, εξήγησε με τη σειρά της.
«Πάντα θα υπάρχει το μπαλάκι των ευθυνών. Όταν καλείται η αστυνομία ο πρώτος θα πρέπει να απομονώσει τη σκηνή του εγκλήματος. Δεν γνωρίζω εάν έφτασε το εγκληματολογικό ή ΔΙΑΣ. Εκείνος απομακρύνει τους δημοσιογράφους, τον κόσμο και τους συγγενείς. Στη συνέχεια, πρέπει να έρθει ο ιατροδικαστής. Εμείς σαν ψυχολόγοι της αστυνομίας είμαστε εκεί για να βοηθήσουμε τους συναδέλφους».