Ως μια από τις πιο επικίνδυνες εστίες μικροβίων στον κόσμο χαρακτηρίζει μια έρευνα το εσωτερικό των αυτοκινήτων, τονίζοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις είναι πιο βρώμικο ακόμα και από το κάθισμα δημόσιας τουαλέτας!

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στις 24 Φεβρουαρίου του 2014 στο Εθνικό Κέντρο Βιοτεχνολογικών Πληροφοριών (NCBI) και η αλήθεια είναι πως τα ευρήματά της σοκάρουν.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει πως το τιμόνι του αυτοκινήτου είναι τέσσερις φορές πιο βρώμικο από το κάθισμα της λεκάνης δημόσιας τουαλέτας.

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ερευνητές υπολόγισαν τη μέση ποσότητα βακτηρίων ανά τετραγωνικό εκατοστό ή τις μονάδες σχηματισμού αποικιών (CFU) που υπάρχουν στο εσωτερικό των αυτοκινήτων.

Και τα ευρήματά τους πέρα από αναπάντεχα είναι και σοκαριστικά, σε βαθμό που τρομάζουν. Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι στο τιμόνι των αυτοκινήτων υπάρχουν 629 CFU, τη στιγμή που η οθόνη στα κινητά συγκεντρώνει κατά μέσο όρο 100 CFU, τα κουμπιά στους δημόσιους ανελκυστήρες έχουν 313 CFU, ενώ τα καθίσματα στις δημόσιες λεκάνες «μόλις» 172 CFU!

Σύμφωνα με την έρευνα, τα δυο πιο κοινά βακτήρια που εντοπίζονται μέσα στα αυτοκίνητα είναι ο Σταφυλόκοκκος και το Προπιονιβακτήριο, τα οποία είναι υπεύθυνα για πολλές ασθένειες και λοιμώξεις.

Συνολικά υπολογίζεται πως στο εσωτερικό ενός τυπικού οχήματος υπάρχουν περίπου 700 διαφορετικά βακτήρια! Και όπως προκύπτει από την έρευνα, τα περισσότερα εξ αυτών δημιουργούνται από την κατανάλωση τροφίμων εντός των αυτοκινήτων…

newsbeast.grΠηγή