Το όνομα του είναι συνώνυμο με το ποδόσφαιρο μιας άλλης εποχής.
Πιο αγνής. Πιο ρομαντικής.
Ο Μίμης Δομάζος στα 83 του χρόνια, έχοντας αποσυρθεί από το 1980, παρέμενε ένας από τους αναγνωρίσιμους και δημοφιλείς Έλληνες παίκτες.
Ο «στρατηγός» του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας, έχει ακόμα και σήμερα στο ενεργητικό του ένα ρεκόρ που παραμένει ακατάρριπτα: έχει 536 συμμετοχές στην Α’ Εθνική, περισσότερες από κάθε άλλον συναθλητή του.
Ο Μίμης Δομάζος γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου του 1942 στην Αθήνα. Άρχισε να παίζει μπάλα τη δεκαετία του 1950 στις αλάνες των Αμπελοκήπων, όταν τον εντόπισε η τοπική Άμυνα.
Το επώνυμο Δομάζος ακουγόταν όλο και περισσότερο στο Λεκανοπέδιο, ως ένα σπάνιο ταλέντο που εντυπωσιάζει. Το 1958 ο 16χρονος τότε νεαρός, υπέγραψε δελτίο στον Παναθηναϊκό με αμοιβή μία πορτοκαλάδα.
Ο Μίμης Δομάζος ταυτίστηκε με τον Παναθηναϊκό όσο κανένας άλλος. Θεωρείται ο σπουδαιότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Τριφυλλιού και η καριέρα του απλώθηκε σε τέσσερις δεκαετίες. Από τα Χριστούγεννα του 1958 μέχρι τη σεζόν 1980-81.
Ο «στρατηγός» κατέκτησε 13 τρόπαια με τον Παναθηναϊκό, έφερε το περιβραχιόνιο για 15 χρόνια και ηγήθηκε στην κορυφαία στιγμή του συλλόγου, στην ήττα με 2-0 από τον Άγιαξ στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971.
Η πορεία του Μίμη Δομάζου στην Εθνική Ελλάδας
Εκτός από τον Παναθηναϊκό, ξεχωριστή θέση στην ποδοσφαιρική ζωή του Μίμη Δομάζου είχε η Εθνική ομάδα.
Ο Δομάζος έπαιξε 50 φορές με το εθνόσημο και έκλεισε την καριέρα του στις 11 Νοεμβρίου του 1980, σκοράροντας στο φιλικό 3-3 της Ελλάδας με την Αυστραλία. Πριν κρεμάσει τα παπούτσια του, ο Δομάζος πέρασε και από την ΑΕΚ τη διετία 1978-80, κερδίζοντας ένα πρωτάθλημα.
Πριν ζητήσει από τον αείμνηστο Λουκά Μπάρλο να τον αφήσει να επιστρέψει στους «πράσινους», για να τελειώσει το ποδόσφαιρο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο γήπεδο που λατρεύτηκε.
Η προσωπική ζωή του
Αρχηγός του Παναθηναϊκού, είδωλο των φιλάθλων και εγχώριος σταρ, ο Δομάζος έζησε έναν θυελλώδη έρωτα με τη διάσημη τραγουδίστρια Βίκυ Μοσχολιού.
Γνωρίστηκαν στο νυχτερινό κέντρο Τρίαινα το 1963, παντρεύτηκαν την Πρωτομαγιά του 1967 στην Μητρόπολη Αθηνών, σε έναν γάμο που προκάλεσε κοσμοσυρροή και χώρισαν το 1969, έχοντας αποκτήσει δύο κόρες, τη Ράνια και την Ευαγγελία.
Ο Δομάζος παντρεύτηκε ξανά την Ηώ Θεοδώρου και απέκτησε άλλη μία κόρη, την Πόπη.