Αυτή η καλογερική συνταγή για το καλογερικό ντοματόρυζο θα σας κερδίσει σίγουρα μέσα από την απλότητά της.

Ντοματόρυζο με βασιλικό και ελιές: Ένα άκρος καλοκαιρινό και  αγαπημένο λαδερό φαγητό, στο οποίο ο βασιλικός χαρίζει ένα πλούσιο άρωμα που θα σας εκπλήξει ευχάριστα!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το ντοματόρυζο είναι:

2 ώριμες ντομάτες
1 κονσέρβα ντοματάκια
1φλυτζανι ρύζι καρολίνα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλ. ελαιόλαδο
½ φλ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
λίγο βασιλικό
αλάτι και πιπέρι

Επί το έργον:
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει. Βάζουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες -τριμμένες στον τρίφτη- και τα ντοματάκια χοντροκομμένα μαζί με το χυμό τους. Προσθέτουμε στο φαγητό το ρύζι και το αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι το ρύζι να πιεί τα υγρά και να χυλώσει το ντοματόρυζο. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε τις ελιές και το βασιλικό χοντροκομμένο. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: agiameteora.net



agrinio24.gr