Μέτριας Δυσκολίας / Μερίδες: για 4 μερίδες / Προετοιμασία: 30΄ / Χρόνος: 1 ώρα+30΄

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι, κατά προτίμηση ελιά, σε κύβους περίπου 3 εκ.
  • 2 ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κιλό λευκά μανιτάρια, κομμένα στη μέση (τα μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα)
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • 100 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 1/2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Περιχύνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τόσο νερό ώστε ίσα να καλύψει το κρέας και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι τα υγρά να κοχλάσουν.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι σχεδόν να γίνει το κρέας.

Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας τα σοταρισμένα μανιτάρια μαζί με το λάδι τους, το δεντρολίβανο και λίγο αλατοπίπερο.

Ελέγχουμε το νερό, που πρέπει να καλύπτει κατά τα 2/3 το κρέας με τα μανιτάρια και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.

Ανακατεύουμε 1/2 κουτάλα της σούπας από το ζουμί του φαγητού με τη μουστάρδα και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

kathimerini.gr



agrinio24.gr