Υλικά:
1 1/2 κιλό μοσχάρι
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λωρίδες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
2 μεσαία καρότα κομμένα σε ροδέλες
5 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 κλ. μαϊντανό κομμένο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 φλ. νερό ή ζωμό κρέατος
1 φύλλο δάφνη
4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβεις το μοσχάρι σε μικρά τετράγωνα κομμάτια
Το βάζεις σε ένα βαθύ πιάτο ή ένα μπολ και ρίχνεις από πάνω λίγο αλεύρι
Ανακατεύεις με τα χέρια σου για να πάει παντού και προθερμαίνεις το φούρνο στους 180°C
Βάζεις σε ένα μεγάλο τηγάνι 2-3 κ.σ. λάδι και ρίχνεις το μοσχάρι
Το γυρίζεις με μια ξύλινη κουτάλα για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα
Προσθέτεις μία ακόμη κουταλιά λάδι στο τηγάνι και βάζεις το κρεμμύδι, το καρότο, τις πιπεριές και τις πατάτες και σοτάρεις για 5 περίπου λεπτά ενώ τα γυρίζεις με την κουτάλα
Ρίχνεις το μοσχάρι και προσθέτεις ζωμό κρέατος ή νερό και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά
Προσθέτεις τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι και το αφαιρείς από τη φωτιά
Το βάζεις σε ένα ταψί και το σκεπάζεις με αλουμινόχαρτο ή σε ένα σκεύος με καπάκι
Το αφήνεις να ψηθεί για 2 ώρες και 20 λεπτά και ανοίγεις το φούρνο λίγο πριν για να βεβαιωθείς ότι το μοσχάρι έχει μαλακώσει