Προετοιμασία: 20΄, Παρασκευή: 40΄, Αναμονή: 3-4 ώρες

Υλικά για 6 μερίδες

  • 200 γρ. σοκολάτα λευκή, μισολιωμένη σε μπεν μαρί 
  • 120 γρ. γάλα καρύδας
  • 5 γρ. ζελατίνη σε φύλλα (1-3 φύλλα, ανάλογα με το βάρος τους – υπάρχουν των 5 γρ., των 2,5 γρ. ή και μικρότερα)
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά (πολύ κρύα)
  • 3 ολόκληρες καρύδες για το σερβίρισμα (σε ενημερωμένα μανάβικα και σούπερ μάρκετ)
  • αφυδατωμένες νιφάδες καρύδας, για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ (με το σύρμα) μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι (σταματάμε πριν σφίξει εντελώς σε σαντιγί). Προσοχή: αν την παραχτυπήσουμε, θα κιτρινίσει και θα κόψει, γι’ αυτό θέλει παρακολούθηση. Μόλις είναι έτοιμη, την αφήνουμε κατά μέρος ή τη βάζουμε στο ψυγείο.

Ρίχνουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό και τις αφήνουμε να μουσκέψουν και να μαλακώσουν. Παράλληλα βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα καρύδας και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Λίγο προτού αρχίσει να βράζει, το αποσύρουμε. 

Στραγγίζουμε τις μαλακωμένες ζελατίνες, τις ρίχνουμε στο καυτό γάλα και ανακατεύουμε για να λιώσουν. Αδειάζουμε το γάλα πάνω από τη μισολιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η θερμοκρασία του να πέσει στους 35°-40° C (τόσο ώστε να το αισθανόμαστε στα χείλη χλιαρό) και τότε ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά.

Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί (περίπου 3-4 ώρες). 

Σπάμε τις καρύδες στα δύο χτυπώντας στο κέντρο τους γύρω-γύρω μέχρι να σπάσουν. Γεμίζουμε κάθε κούπα με τη μους (αν θέλουμε, χρησιμοποιούμε κορνέ). Γαρνίρουμε με τις αφυδατωμένες φλούδες καρύδας.

kathimerini.gr



agrinio24.gr