Το αβοκάντο αποτελεί ένα τρόφιμο, που εκτός από τις μοναδικές ευεργετικές του ικανότητες στον οργανισμό μας μπορεί να τον θωρακίζει καταφέρνει και μας ενθουσιάζει με τη γεύση του και τις δεκάδες συνταγές. Παρακάτω θα βρείτε την συνταγή για mousse σοκολάτας με αβοκάντο.
Υλικά:
2 αβοκάντο, ώριμα
100 ml γάλα καρύδας, κονσέρβας
80 γρ. σιρόπι αγαύης
50 γρ. κακάο, σε σκόνη
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Φράουλες, για το σερβίρισμα
Δυόσμος, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια προσθέτουμε το αβοκάντο, το κακάο, το γάλα καρύδας, το σιρόπι αγαύης, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε πολύ καλά για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να διαλυθεί τελείως το αβοκάντο. Μεταφέρουμε σε μπολ σερβιρίσματος. Μπορούμε να βάλουμε τη μους στο ψυγείο για να τη διατηρήσουμε ή να τη φάμε αμέσως. Για το σερβίρισμα ρίχνουμε τις φράουλες πάνω από τη μους λίγους κόκκους κακάο και λίγο δυόσμο.