Υλικά για 10 muffins:
1 φλιτζ. Αλεύρι αμυγδάλου
3 μικρές ώριμες μπανάνες (ή 2 μεγάλες)
1 αβγό
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
½ φλιτζ. μύρτιλα
1 κουτ. σούπας κανέλα
2 κουτ. σούπας ταχίνι (ή αμυγδαλοβούτυρο)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και στρώνουμε χάρτινες θήκες μέσα στο ταψί για μάφιν.
Σε ένα μπολ βάζουμε τις μπανάνες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Ρίχνουμε το αβγό και το ταχίνι και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το αλεύρι αμυγδάλου και στο τέλος ενσωματώνουμε και τα μύρτιλα.
Με ένα κουτάλι βάζουμε το μείγμα στις θήκες, ώστε να καλύψει τα ¾.
Ψήνουμε για 14 με 16 λεπτά.