Ωστόσο, υπάρχουν μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πότε αξίζει να δώσουμε μία δεύτερη ευκαιρία στη σχέση μας που έχει πρόσφατα τελειώσει.

Δίνουμε δεύτερη ευκαιρία όταν:

Βλέπετε το σύντροφό σας να επιστρέφει μετανιωμένος και να ζητάει «συγγνώμη» για κάτι που είπε ή που έκανε και το οποίο σας προσέβαλε, σας στενοχώρησε, σας απογοήτευσε ή σας πλήγωσε, τότε είναι που πρέπει να καθίσετε ήρεμα, νηφάλια, και να αναλογιστείτε πολλά πράγματα και, συγκεκριμένα, τους παράγοντες που θα σας ωθήσουν ή όχι στο να αποδεχτείτε ή να απαρνηθείτε τη συγγνώμη του.

Συνειδητοποιήσατε ότι μπορεί και να παρερμηνεύσατε κάτι.  Και με το «κάτι» αυτό αναφερόμαστε στην αιτία ή ακόμη και την αφορμή του χωρισμού σας. Δεν είναι καθόλου απίθανο να χωρίσατε βιαστικά εξαιτίας του ότι παρερμήνευσατε κάποια ενέργεια, κάποια συμπεριφορά, κάποια στάση ή κουβέντα του πρώην συντρόφου σας

Ο σύντροφος σας, φαίνεται διατεθειμένος να αλλάξει την ισχύουσα κατάσταση και να τα διορθώσει όλα προκειμένου να του δώσετε τη δεύτερη ευκαιρία στη σχέση και να είστε και πάλι μαζί.

Δεν μπορείτε να ζήσετε και να συνεχίσετε τη ζωή σας όμορφα κι ωραία χωρίς την παρουσία εκείνου και γενικώς χωρίς τη μεταξύ σας ερωτική σχέση

Αυτό το άτομο είναι πολύ σημαντικό στην ζωή σας.

Έχετε μεγάλο μέρος της ευθύνης για αυτό που συνέβη μεταξύ σας.

Η πράξη ή η κουβέντα ή ό,τι τέλος πάντων συνέβη μεταξύ σας έγινε από απερισκεψία.Πηγή