Το σοκαριστικό έγκλημα έρχεται μία εβδομάδα μετά το αντίστοιχο φονικό στην Αγία Βαρβάρα, όπου και πάλι ένας 69χρονος σκότωσε με καραμπίνα τον 57χρονο γαμπρό του.

Ανατριχιάζουν οι λεπτομέρειες του φονικού που έλαβε χώρα στην περιοχή της Νίκαιας, νωρίς το πρωί της Παρασκευής με δράστη έναν 64χρονο και θύμα τον 39χρονο σύζυγο της κόρης του.

Υπενθυμίζεται πως αφού ο δράστης πυροβόλησε και σκότωσε τον 39χρονο, μέσα στο γκαράζ του σπιτιού του, έπειτα αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 64χρονος είχε στήσει καρτέρι στον γαμπρό του και τον περίμενε με την καραμπίνα στο χέρι. Μάλιστα φέρεται πως αυτό που όπλισε το χέρι του ήταν το γεγονός ότι τον θεωρούσε υπαίτιο για τον χωρισμό του.

Ο δράστης μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης, είχε χωρίσει πρόσφατα από τη γυναίκα του, η οποία φιλοξενείτο στο σπίτι της κόρης της και του γαμπρού της.

Γ. Γλύκας: «Ο σχεδιασμός του εγκλήματος δεν καθιστά τον δράστη ψυχιατρικά ασθενή – Θα ερευνηθεί»

Η κόρη του δράστη ανέφερε πως υπήρχε εισαγγελική παραγγελία, ο πατέρας να έρεπε να βρίσκεται σε ψυχιατρείο ωστόσο αυτός ο άνθρωπος ήταν έξω, καθώς υπέγραψε κάποιος και βγήκε από το ψυχιατρείο.

«Αυτό θα ελεγχθεί και είναι πολύ σοβαρό. Θα αναζητηθεί το άτομο που υπέγραψε το εν λόγω εξιτήριο. Βέβαια για να υπογραφεί κάτι τέτοιο σίγουρα θα υπήρχε κάποιος σχετικός έλεγχος αλλά είναι πολύ σοβαρή μία τέτοια εξέλιξη. Ο άνθρωπος αυτός είχε πολύ σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα. Κατέβηκε από τη Θεσσαλονίκη σκότωσε και αυτοκτόνησε. Έχουμε δύο ανθρώπους νεκρούς. Έχει τεράστια αντικειμενική ευθύνη αυτός που υπέγραψε το εξιτήριο του 64χρονου και μένει να ελεγχθούν οι συνθήκες», είπε ο δικηγόρος Γιάννης Γλύκας.

Και συμπλήρωσε: «Για να δικαιωθεί ενδεχομένως μέσω μηνύσεων στα ιδρύματα η χήρα, θα πρέπει να υπάρχει αιτιώδης συνάφεια. Κάποιος που σχεδιάζει οτιδήποτε με λεπτομέρεια δεν μπορεί να θεωρηθεί και αυτόματα ψυχιατρικά ασθενής. Υπάρχει ένας αντίλογος, εφόσον υπάρχει ο σχεδιασμός του εγκλήματος. Από την αρχή το ψυχιατρικό ιστορικό είναι γενεσιουργός αιτία και φυσικά θα αναζητηθούν ευθύνες».megatv.com