Στο cockpit του F-16 Viper που έχει μέχρι στιγμής παραλάβει η Πολεμική Αεροπορία από τα συνολικά 83 που θα εντάξει στο οπλοστάσιό της μέχρι το 2027, βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Πέταξε μαζί με τον ΑΓΕΕΘΑ και τον αρχηγό της Αεροπορίας σε μια τετράδα μαχητικών πάνω από το νοτιοανατολικό και κεντρικό Αιγαίο.

Η πτήση αυτή είχε ιδιαίτερη συμβολική σημασία καθώς έρχεται λίγα μόνο 24ωρα μετά τις τουρκικές ΝΟΤΑΜ και NAVTEX που αμφισβήτησαν την ελληνική δικαιοδοσία νοτιοανατολικά της Καρπάθου, θέτοντας παράλληλα και πάλι ζήτημα αποστρατικοποίησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε την αποτελεσματικότητά και ικανότητα των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας που αποτελούν, όπως σημείωσε, εγγύηση για την ασφάλεια της πατρίδας, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα αποτροπής στην Άγκυρα.

«Αλλά και πέρα από αυτό, για την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή μας, για την αποτροπή κάθε επιθετικότητας και κάθε αναθεωρητισμού», υπογράμμισε ο υπουργός.

Νέες βολές Γεραπετρίτη κατά τις Τουρκίας

Από το Νέο Δελχί, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας σε Ινδικό διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο και φωτογραφίζοντας την Τουρκία, ζήτησε να γίνει σεβαστό το Διεθνές Δίκαιο.

«Το Διεθνές Δίκαιο δεν αποτελεί μόνο προϋπόθεση, αλλά και απαραίτητο εργαλείο για την επίτευξη της ειρήνης στον κόσμο».

Στέλνοντας μήνυμα αποτροπής το Πολεμικό Ναυτικό πραγματοποίησε την αποβατική άσκηση «Αιγιαλός» στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή κεντρικού και ανατολικού Αιγαίου.megatv.com