Να τι μπορούμε να τρώμε τη νηστεία σαν σνακ.
Υλικά
1 φλιτζ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
2 φλιτζ. νιφάδες βρώμης
1 φλιτζ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
1/4 φλιτζ. μέλι
1/4 φλιτζ. ταχίνι ή φιστικοβούτυρο
Εκτέλεση
Στο μούλτι πολτοποιούμε τους χουρμάδες για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τη βρόμη και χτυπάμε ξανά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το μέλι και το ταχίνι.
Ανακατεύουμε με τα χέρια, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.
Απλώνουμε το μείγμα σε ταψάκι 20×20 εκατοστών στρωμένο με λαδόκολλα. Πιέζουμε καλά να απλωθεί το μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να πήξει. Κατόπιν κόβουμε σε μπάρες. Οι μπάρες βρώμης διατηρούνται στο ψυγείο σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς για 7-8 μέρες.