Τη μάχη που δίνει με την κατάθλιψη αποκαλύπτει ο αδελφός της Κέιτ Μίντλετον, Τζέιμς, περιγράφοντας την ασθένεια «ως καρκίνο του νου».

Ο Τζέιμς Μίντλετον με εξομολογητική διάθεση μιλά για τη στιγμή που δεν έφτασε στα άκρα αλλά και εκείνη που συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να αλλάξει τα πάντα.

«Ένιωσα παρεξηγημένος, εντελώς αποτυχημένος. Δεν θα ευχόμουν το αίσθημα της αστάθειας, της απελπισίας, της απομόνωσης και της μοναξιάς, ούτε στον χειρότερο εχθρό μου», γράφει στην Daily Mail.

Η μάχη με την κατάθλιψη ξεκίνησε στα τέλη του 2016 και μέχρι τον Δεκέμβριο του επόμενου έτους πάλευε μόνος του. Τότε, όταν και πέρασε ημέρες μόνος του σε ένα απομακρυσμένου, συνειδητοποίησε ότι χρειαζόταν απεγνωσμένα βοήθεια.

«Τελικά, κατάλαβα ότι δεν μπορούσαν άλλο πια και ότι ήμουν καλά, χρειαζόμουν απεγνωσμένα βοήθεια. Αυτή η συνειδητοποίηση με οδήγησε σε ένα είδος ηρεμίας, ήξερα ότι εάν δεχόμουν βοήθεια θα υπήρχε ελπίδα», σημειώνει.

Ο Τζέιμς Μίντλετον γράφει ότι διαγνώστηκε με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητας πριν από έναν χρόνο, ενώ έχει διαγνωστεί και δυσλεξία.

Ο Τζέιμς αναφέρει ότι συμμετέχει σε συνεδρίες γνωστικής συμπεριφοριστικής θεραπείας που τον βοηθούν να αλλάξει τα σχήματα των σκέψεών του και είχε την άδεια του γιατρού να μιλήσει στην οικογένειά του, αφού δυσκολεύτηκε να τους πει.

«Μπορεί να αναρωτιέστε γιατί δεν τους εμπιστευόμουν, αλλά σε εκείνους που είναι πιο κοντά σου δυσκολεύεσαι να μιλήσεις», αναφέρει.

Μεταξύ άλλων μιλά και για τη βοήθεια που του προσέφερε ο σκύλος θεραπείας, η Έλα, για την οποία έκανε και ποστ στο Instagram. «Τα ζώα μπορούν να σου προσφέρουν ηρεμία, άνεση, ασφάλεια και να απομακρύνουν την προσοχή σου από μια αγχωτική κατάσταση. Αυτό σου προσφέρει ευχαρίστηση», έγραψε.

Ο Τζέιμς αποφάσισε να αποκαλύψει τώρα τη μάχη του με την κατάθλιψη καθώς η αδελφή του Κέιτ Μίντλετον, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι υποστηρίζουν μέσω φιλανθρωπιών τον τομέα της ψυχικής υγείας.Πηγή