Ο Αναστάσιος Ζαρίφης που γεννήθηκε κορίτσι αλλά έγινε αγόρι περιέγραψε πώς αισθανόταν από παιδί

Τον Αναστάση Ζαρίφη που γεννήθηκε γυναίκα αλλά στην πορεία έγινε άνδρας, είχε καλεσμένο στην εκπομπή της χθες, η Ελεονώρα Μελέτη.

Ο Αναστάσιος Ζαρίφη από την ηλικία των 3 ετών,  αισθανόταν πως το φύλο με το οποίο γεννήθηκε (το γυναικείο) δεν τον αντιπροσωπεύει.

«Ένιωθα ότι δεν με αντιπροσωπεύει αυτό το σώμα, ότι όλα αυτά τα χρόνια εγώ υποδύομαι ένα ρόλο που μου βάλανε από τα χαρτιά μου απ’ όταν γεννήθηκα και το ζούσα όλο αυτό στη σιωπή», είπε.

Βαθιά μέσα του ένιωθε αγόρι και γνώριζε ότι η μετάβαση φύλου είναι μονόδρομος για εκείνον.

«Οι τρανς άνθρωποι δεν είναι κάτι το διαφορετικό. Έχουν όπως όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες προσδοκίες, τις ίδιες ανάγκες, προερχόμαστε από οικογένεια, δεν έχουμε κάτι το διαφορετικό, δεν φυτρώσαμε, δεν ήρθαμε από τον Άρη. Έχω μπαμπά, έχω μαμά, έχω αδερφό και απλά τυχαίνει όταν γεννιόμαστε να μας καταγράφουν με ένα διαφορετικό φύλο με το οποίο ερχόμαστε σε σύγκρουση με αυτό που αισθανόμαστε ότι είναι το πραγματικό μας φύλο», είπε ο Αναστάσης Ζαρίφης.

Στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, ο Αναστάσιος Ζαρίφης περιέγραψε ακόμη πόσο υποστηρικτική ήταν η οικογένειά του, ενω μίλησε και για τη συγκινητική κίνηση του πατέρα του να τον συστήσει στον κοινωνικό τους περίγυρο.

«Εγώ είμαι τυχερός διότι οι γονείς μου με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή, παρόλο που δεν ξέρανε. Αρχικά, θεώρησαν ότι είναι δικό τους λάθος. Ούτε αυτοί φταίνε, ούτε εγώ. Είναι κάτι που συμβαίνει. Τώρα υπάρχει το ίντερνετ, υπάρχουν πληροφορίες, υπάρχει το σωματείο διεμφυλικών ατόμων. Όταν εγώ έψαχνα πώς να το πω και να το γνωστοποιήσω, δεν υπήρχαν όλες αυτές οι πληροφορίες».

iefimerida.gr


Πηγή

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ