Πριν από μερικά χρόνια, οι Δανέζοι αποκάλυψαν τον τρόπο που τους κάνει τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στον πλανήτη και κάπως έτσι μπήκε στη ζωή πολλών το hygge.

Το hygge είναι η δανέζικη αντίληψη της ζεστασιάς, του άνετου, του χαλαρού και του απολαυστικού, μιας κατάστασης που αγαπούν να βρίσκονται οι Δανέζοι. Αυτό επιτυγχάνεται με μικρούς τρόπους, όπως μια μπουκιά από το αγαπημένο γλυκό ή χρόνο με φίλους.

Το hygge εστιάζει σε οτιδήποτε γεμίζει τον κάθε άνθρωπο, θέλοντας να τον κάνει να χαλαρώσει και να ξεφύγει έστω και για λίγο από την πραγματικότητα.

Τώρα, όμως, το hygge φαίνεται πως ανήκει στο παρελθόν και μια νέα λέξη κάνει την εμφάνισή της… Το pyt – που ακούγεται σαν pid.

Αυτή η λέξη ψηφίστηκε ως η πιο δημοφιλής στην Δανία και δεν υπάρχει ακριβής μετάφραση. ΗΥ λέξη έχει να κάνει με την πολιτισμική αντίληψη για την καλλιέργεια σκέψεων για την αντιμετώπιση του άγχους.

Θα μπορούσε να μεταφραστεί ως «Μην ανησυχείτε» ή «αυτά συμβαίνουν» ή «ω, καλά».

Σύμφωνα με το quartzy, το pyt συνδέεται με την αποδοχή και την επαναφορά. Χρησιμοποιείται ως υπενθύμιση για να μην αντιδράσετε υπερβολικά σε μια κατάσταση. Είναι ένας τρόπος να αποδοχής του τι έγινε και του να προχωρήσετε.

Υποστηρίζεται ότι η λέξη μπορεί να μειώσει το άγχος καθώς αποτελεί μια ειλικρινή προσπάθεια ενθάρρυνσης του εαυτού σας.

Πολλές έρευνες αναφέρονται στην κατανόηση του πώς ερμηνεύουμε και αντιδρούμε στις πράξεις των άλλων ανθρώπων. Οι μελέτες δείχνουν ότι είμαστε πιο ευτυχισμένοι και ζούμε περισσότερο όταν ταλαιπωρούμαστε λιγότερο καθημερινά. Και σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό που αποτελεί ταλαιπωρία μπορεί να συνδέεται με το πώς ερμηνεύουμε τι συμβαίνει γύρω μας.

Το pyt μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποφύγουν την τάση να κατηγορούν τους άλλους!

 Θα μπορούσε να μεταφραστεί ως «Μην ανησυχείτε» ή «αυτά συμβαίνουν» ή «ω, καλά»

iefimerida.grΠηγή