Ο Χρήστος Συριώτης ξαναχτυπά για Πέτρο Φιλιππίδη: «Ήταν κάτι απάνθρωπο για μένα»

Ο Χρήστος Συριώτης μετά τα όσα αποκάλυψε στην εφημερίδα Espresso για τη συνεργασία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι».

«Ήταν το χειρότερο καλοκαίρι της ζωής μου τότε, ψέματα να πω;», είπε μιλώντας στον δημοσιογράφο Ιορδάνη Παπακυριακού για τη συνεργασία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη το 2011.

«Ο τίτλος της εφημερίδας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα των όσων είπα. Είπα ότι ήταν ένα περιβάλλον ζοφερό, ότι ήταν εξευτελιστικό για τη δουλειά μας, για την προσωπικότητά μας και γι’ αυτό που αγαπάμε. Δεν είπα ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης με εξευτέλιζε, επειδή είχα καρκίνο. Όχι! Ο τίτλος είναι παραπλανητικός» συνέχισε ο ηθοποιός αναφορικά με τον πρωτοσέλιδο τίτλο της εφημερίδας.

«Βίωσα κάτι, το οποίο για εμένα ήταν απάνθρωπο. Ήμουν σε μία πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής μου, είχα καρκίνο και πίστευα πως μετά την επέμβασή μου, και την επιστροφή μου στις πρόβες, θα με βοηθούσε ψυχολογικά η εργασιοθεραπεία. Ήταν πολύ δύσκολο και για μένα και τους υπόλοιπους ηθοποιούς που ήμασταν εκεί. Υπήρχε ένα ζοφερό, αρρωστημένο κλίμα.

Ήμασταν με συναδέλφους και πηγαίναμε με το αυτοκίνητο για πρόβα και δεν θέλαμε να φτάσουμε. Δεν θέλαμε να πατήσουμε το πόδι μας εκεί. Ακούγαμε τις φωνές και τα ουρλιαχτά» εξομολογήθηκε ο Χρήστος Συριώτης.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο ηθοποιός αναφέρθηκε και στον συνάδελφό του που έδωσε τέλος στη ζωή του, λίγους μήνες μετά την κακοποιητική συμπεριφορά και την οικειοθελή αποχώρησή του από ένα θεατρικό έργο. Όπως είπε, τόσο ο ίδιος, τα δύο γεγονότα δεν συνδέονται, ωστόσο μαζί με άλλους συναδέλφους έκαναν καταγγελία εναντίον του Πέτρου Φιλιππίδη στο ΣΕΗ.

«Ο Φιλιππίδης μπορεί να ξυπνούσε στραβά, να του φταίει κάτι και φώναζε και έβριζε. Ήταν μία συνεργασία που δε θα επαναλάμβανα με τίποτα στον κόσμο. Δεν πέρασα καλά πλάι του. Και πραγματικά στενοχωριέμαι. Ως καλλιτέχνες συστήθηκαν και όχι ως κακοποιοί» είπε χαρακτηριστικά.

govastileto.gr


Πηγή