Οι θαυμαστές της ταινίας «Ο Διάβολος φοράει Prada» υπέθεταν μέχρι σήμερα πως ο χαρακτήρας που υποδυόταν η Μέριλ Στριπ, η Μιράντα Πρίστλεϊ, βασιζόταν στην Άννα Γουίντουρ.

Όμως τώρα η συμπρωταγωνίστριά της, Έμιλι Μπλαντ, αποκάλυψε πως η βραβευμένη με όσκαρ ηθοποιός δεν χρησιμοποίησε ως έμπνευση την διευθύντρια του περιοδικού Vogue.

Η ταινία, που βασίστηκε στο βιβλίο της Λόρεν Γουισμπέργκερ, με τον ομώνυμο τίτλο, λέγεται ότι βασιζόταν στις πραγματικές εμπειρίες του συγγραφέα που εργαζόταν για κάποιο διάστημα στην Vogue.

Εντούτοις, η Μπλαντ αποκάλυψε σε ένα podcast: «Η Μέριλ δεν βασίστηκε στην Άννα Γουίντουρ. Το έχει πει ήδη στην Άννα αυτό. Βασίστηκε σε δύο άνδρες του Χόλιγουντ που ήξερε, που δεν θα κατονομάσω αν και ξέρω ποιοι είναι. Αυτό είναι όλο».

Η ταινία έβγαλε πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια στο box office, με την Μέριλ Στριπ να κερδίζει μια υποψηφιότητα για όσκαρ για την αναπαράσταση του χαρακτήρα της διευθύντριας περιοδικού μόδας.

Ως φοιτήτρια κολεγίου η Γουισμπέργκερ εργάστηκε ως βοηθός της Γουίντουρ «στέλνοντας φαξ, αρχειοθετώντας, πηγαίνοντάς της καφέ και ουσιαστικά διατηρώντας τη ζωή της Άννας όσο το δυνατόν πιο ομαλή» προτού γίνει συγγραφέας με επτά μυθιστορήματα και παγκόσμιες πωλήσει περίπου 13 εκατομμυρίων αντιτύπων.

Κι όταν κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα, ο Τύπος της Νέας Υόρκης το χαρακτήρισε ως έργο «προδοσίας απέναντι στο αφεντικό» πιστεύοντας ότι βασιζόταν στην Γουίντουρ.

«Αν γνώριζα την κριτική που θα δεχόμουν, δεν θα το είχα γράψει ποτέ» λέει η συγγραφέας. «Ήμουν 25 ετών όταν κυκλοφόρησε και οι κριτικές ήταν σαν μια προσωπική επίθεση. Ήταν πολύ εύκολο να πει κανείς ότι εργαζόμουν στην Άννα Γουίντουρ και πως κρατούσα σημειώσεις ώστε να γράψω μετά αυτό το εκδικητικό μυθιστόρημα, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα».

Η Έμιλι Μπλαντ ήταν τρομοκρατημένη που θα έπαιζε σε μια ταινία μαζί με την Μέριλ Στριπ

Τον περασμένο μήνα, η Έμιλι Μπλαντ, η οποία πρωταγωνιστεί στην ταινία «Η Μαίρη Πόππινς επιστρέφει», παραδέχτηκε πόσο αγχωμένη ήταν που θα συνεργαζόταν για πρώτη φορά με την Μέριλ Στριπ.

Όπως δήλωσε στο περιοδικό Elle: «Ήμουν τρομοκρατημένη. Τρομοκρατημένη. Γενικά, γιατί ήταν η πρώτη μου μεγάλη ταινία». Παραδέχτηκε επίσης ότι όταν γνώρισε την Μέριλ Στριπ, η τελευταία ήταν πολύ ευγενική και πως της έκανε κομπλιμέντα.

Φωτογραφίες: AP, YouTubeΠηγή