Ο σπουδαίος Έλληνας defensive end κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Super Bowl, στη μόλις δεύτερη σεζόν του στο NFL, μετά την επιλογή στο draft από τους Κάνσας Σίτι Τσιφς.

Ο Γιώργος Καρλαύτης πανηγύρισε τον δεύτερό του τίτλο στο αμερικανικό ποδόσφαιρο, πριν καν συμπληρωθούν δύο χρόνια από την επιλογή του στο Νο30 του πρώτου γύρου του NFL Draft. Ο 22χρονος είναι πλέον back-to-back πρωταθλητής, αποδεικνύοντας ότι έχει το… άγγιγμα του Μίδα. Άλλωστε, στις μόλις δύο σεζόν του μέτρα το απόλυτο σε κατακτήσεις, έχοντας και σημαντικό ρόλο στη… μετόπισθεν λειτουργία των Τσιφς.

Η ομάδα από το Κάνσας Σίτι έφτασε τα τέσσερα πρωταθλήματα συνολικά, τρία εκ των οποίων τα έχει κατακτήσει τα τελευταία πέντε χρόνια. Στα δύο τελευταία εξ αυτών, ο Καρλαύτης έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, κάτι που έκανε και στο φετινό Super Bowl στην Κοιλάδα του Λας Βέγκας. Ο “Greek Freak” του NFL, όπως τον αποκαλούν, έκανε τρία τάκλιν, 0.5 sack, ενώ είχε και δύο “QB Pressures” (σ.σ. πίεση στον αντίπαλο κουόρτερμπακ) στο φινάλε του αγώνα. Κάπως έτσι έβαλε τη σφραγίδα του στην ιστορική επιτυχία του οργανισμού που τον εμπιστεύτηκε την άνοιξη του 2022.

Πλέον, ήρθε η ώρα για διακοπές, ξεκούραση αλλά και… προετοιμασία για το three-peat.//Α

ertsports.gr