Έχοντας αναρρώσει πλήρως από τη βρογχίτιδα που τον ταλαιπώρησε, ο Πάπας Φραγκίσκος πλένει και φιλάει τα πόδια 12 κρατουμένων σε αναμορφωτήριο ανηλίκων στα περίχωρα της Ρώμης.
Ήταν το 2013 όταν ο Ποντίφικας άρχισε να διοργανώνει την Τελετή του Νιπτήρος σε φυλακές, σπίτια ηλικιωμένων και με άστεγους αντί για ιερείς στους καθεδρικούς ναούς της Ρώμης, όπως είχαν κάνει οι προκάτοχοί του.
«Ο καθένας μας μπορεί να αμαρτήσει, ο καθένας μας. Και αυτή η συνείδηση, αυτή η βεβαιότητα ότι καθένας από εμάς μπορεί να αμαρτήσει είναι που μας δίνει την αξιοπρέπεια, ακούστε αυτή τη λέξη, την αξιοπρέπεια τού να είμαστε αμαρτωλοί», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος.
Την περασμένη εβδομάδα, ο 86χρονος Φραγκίσκος είχε παραπονεθεί για αναπνευστικές δυσκολίες και νοσηλεύτηκε για 4 μέρες σε νοσοκομείο, όπου έλαβε την κατάλληλη αντιβίωση.
Στη λειτουργία στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου ο Πάπας Φραγκίσκος προέτρεψε τους ιερείς να μην διχάζουν την Εκκλησία και να επιδιώκουν την αρμονία για να ξανακερδίσουν τους χαμένους πιστούς.
Χιλιάδες πιστοί πλημμύρισαν τα μεσάνυχτα τους δρόμους της Σεβίλλης για να παρακολουθήσουν τη λιτανεία Λα Μαντρούγκα, Η Αυγή, μια από τις πιο εμβληματικές πασχαλινές πομπές της πόλης.
Υπάρχουν έξι πομπές και η πιο γνωστή είναι η Παρθένος της Μακαρένα.
Τα γλυπτά της Παρθένου της Μακαρένα και του Ιησού της Μεγάλης Δύναμης περιφέρονται στους δρόμους για πάνω από 14 ώρες και σε πολλά σημεία κάποιες από τις έξι πομπές διασταυρώνονται.
Στις Φιλιππίνες τουλάχιστον 12 άνθρωποι έζησαν το μαρτύριο της Σταύρωσης του Ιησού με πραγματικά καρφιά σε μια παράδοση στην οποία αντιτίθεται η Καθολική Εκκλησία, αλλά προσελκύει τεράστια πλήθη πιστών και τουριστών στην χώρα.
Το αιματηρό έθιμο επανήλθε μετά από τρία χρόνια που είχε διακοπεί λόγω της πανδημίας.