Τις συλλήψεις δημοσιοποίησε πρώτο το περιοδικό Closer, το οποίο ανέφερε ότι οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν μετά την καταγγελία μιας 24χρονης ότι βιάστηκε στη σουίτα ξενοδοχείου όπου διέμενε ο Μπράουν το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου.

Ο 30χρονος μουσικός είναι πρώην σύντροφος της τραγουδίστριας Ριάνα. Το 2009 την είχε κακοποιήσει, είχε κριθεί ένοχος από δικαστήριο και του είχε ασκηθεί ποινή με πενταετή αναστολή και κοινωνική εργασία. Μάλιστα, σε συνέντευξή του είχε παραδεχτεί ότι την είχε γρονθοκοπήσει και ότι αυτό «θα τον στοιχειώνει για πάντα».

Ο συνθέτης και τραγουδιστής επιτυχιών, όπως το «Run it», «No Air», «Five More Hours» και «Loyal», έχει απασχολήσει αρκετές φορές τις αστυνομικές αρχές, αναφέρει το ΑΠΕ.

Έχει συλληφθεί και άλλες φορές για βιαιοπραγία. Το 2017 του επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα για πέντε χρόνια έπειτα από καταγγελία μιας άλλης γυναίκας η οποία ισχυριζόταν ότι την είχε απειλήσει με βία. Τον Αύγουστο του 2016 ο Μπράουν συνελήφθη ως ύποπτος για επίθεση με όπλο σε μια γυναίκα και απελευθερώθηκε με εγγύηση 250.000 δολαρίων.

Τον περασμένο Ιούλιο είχε πάλι προβλήματα με τις αρχές, όταν μια γυναίκα ζήτησε την επιβολή ασφαλιστικών μέτρων εις βάρος του καθώς ο τραγουδιστής την παρακολουθούσε και τη χτύπησε, όπως αναφέρουν δικαστικά έγγραφα.Πηγή