Πολλά είναι τα χαρακτηριστικά που μπορεί να αποδώσει κανείς στον Τζέιμς Μποντ. Η ανησυχία για την κλιματική αλλαγή σίγουρα δεν είναι ένα από αυτά. Κάτι που αλλάζει, ξεκινώντας από την Aston Martin του.

Το βέβαιο είναι πως μέχρι το lifestyle του θρυλικού μυστικού πράκτορα δεν είναι οικολογικό. Στην επόμενη ταινία, «Shatterhand», θα γίνει η πρώτη αλλαγή, από το αυτοκίνητο- έμβλημα του Τζέιμς Μποντ. Θα οδηγεί μια ηλεκτροκίνητη Aston Martin, αξίας 250.000 λιρών. Συγκεκριμένα, ο Ντάνιελ Κρεγκ θα καθίσει στο τιμόνι μιας Rapide E, ένα από τα μόλις 155 ηλεκτροκίνητα που έχει φτιάξει η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Κάρι Φουκουνάγκα, τον σκηνοθέτη της ταινίας, που κάποιοι τον περιγράφουν ως άνθρωπο με έντονες οικολογικές ανησυχίες. «Είναι κάτι για το οποίο πίεσε ο Κάρι Φουκουνάγκα και οι παραγωγοί και ο Ντάνιελ Κρεγκ το δέχθηκαν. Θεώρησαν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να μπει ο Τζέιμς Μποντ σε ένα αυτοκίνητο με μηδενικούς ρύπους», ανέφερε πηγή της Sun.

Η «σχέση» του Τζέιμς Μποντ με την Aston Martin ξεκίνησε το 1964, όταν ο Σον Κόνερι οδήγησε μια DB5 στον «Χρυσοδάκτυλο». Τα γυρίσματα για τη νέα ταινία αναμένεται να ξεκινήσουν τον Απρίλιο, έπειτα από αρκετές καθυστερήσεις και την αντικατάσταση του Ντάνι Μπόιλ, εξαιτίας των «δημιουργικών διαφορών» που είχε ο σκηνοθέτης με τους παραγωγούς. Πρόσφατα, αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο σενάριο προκάλεσαν περαιτέρω καθυστέρηση στην προβολή της ταινίας, που τώρα αναμένεται τον Απρίλιο του 2020. Ο Ράμι Μάλεκ, ο οποίος φέτος κέρδισε το Οσκαρ Α’ Ανδρικού ρόλου, για την ταινία «Bohemian Rhapsody», είναι στις τελικές διαπραγματεύσεις προκειμένου να υποδυθεί τον «κακό» του φιλμ.

iefimerida.grΠηγή