Ολλανδία: Η «κατάρα» της selfie απειλεί τις τουλίπες -Τουρίστες τις τσαλαπατούν για την τέλεια πόζα

Στην προσπάθειά τους να βγάλουν την τέλεια selfie, τουρίστες προκαλούν ζημιές χιλιάδων ευρώ, στην περιοχή της Ολλανδία που είναι διάσημη για την καλλιέργεια τουλίπας.

Οι επισκέπτες, μαγεμένοι από τα χρώματα, θέλουν να βγάλουν την απόλυτη selfie. Αλλά δεν διστάζουν στην προσπάθειά τους ακόμη και να τσαλαπατήσουν τις τουλίπες ή να ξαπλώσουν πάνω τους, κάνοντας τους καλλιεργητές να… τραβούν τα μαλλιά τους. Τώρα, βάζουν πινακίδες με εκκλήσεις προς τους τουρίστες να είναι πιο προσεκτικοί, ενώ γίνεται και μια προσπάθεια να τους «εκπαιδεύσουν».

«Απολαύστε τα λουλούδια, σεβαστείτε την υπερηφάνεια μας», λέει μια από τις πινακίδες. Ο Σάιμον Πένινγκς ήταν από τους πρώτους που την έβαλαν στα χωράφια με τις τουλίπες. «Είναι τόσο απρόσεκτοι. Ερχονται μεγάλα γκρουπ ανθρώπων, κάτι που το θεωρούμε πολύ ωραίο, αλλά τα ισοπεδώνουν όλα. Είναι κρίμα και μας προκαλούν ζημιές. Πέρυσι, είχα ζημιά 10.000 ευρώ σε ένα χωράφι. Ολα ήταν πατημένα… Θέλουν να βγάλουν αυτή τη selfie πάση θυσία», δήλωσε ο καλλιεργητής τουλίπας.

Παράλληλα με τις πινακίδες, ο τοπικός οργανισμός τουρισμού έχει επιστρατεύσει 40 «πρεσβευτές», μία ομάδα εθελοντών, ανάμεσά τους συνταξιούχοι καλλιεργητές, που θα είναι οι ξεναγοί των τουριστών, σε μια προσπάθεια να τους μάθουν την ιστορία της τουλίπας στην περιοχή. «Τα τελευταία χρόνια έχουμε ολοένα περισσότερους τουρίστες. Νομίζω ότι πιστεύουν ότι τα χωράφια με τις τουλίπες φτιάχτηκαν για εκείνους. Ολοι θέλουν την τέλεια selfie και ξαπλώνουν ή χορεύουν ανάμεσα στα λουλούδια. Δεν θέλουμε να τους διώξουμε, αλλά μπορούν να βγάλουν φωτογραφίες από την άκρη των χωραφιών και όχι πάνω στις τουλίπες», δήλωσε η Νικόλ βαν Λίεσουτ, του οργανισμού τουρισμού.

Η «κατάρα» των τουριστών που βγάζουν selfie δεν είναι κάτι πρωτοφανές. Το περασμένο καλοκαίρι, μια οικογένεια στο Οντάριο άνοιξε τις πύλες της φάρμας της σε επισκέπτες, προκειμένου να περπατήσουν ανάμεσα σε πανύψηλα ηλιοτρόπια. Επειτα από μόλις 8 ημέρες, άλλαξαν γνώμη, αφού οι ορδές των ερασιτεχνών φωτογράφων τσαλαπατούσαν τα λουλούδια για την τέλεια selfie, ή τα τσάκιζαν.

iefimerida.gr


Πηγή