Ενώπιον του εισαγγελέα, με δικογραφία για απείθεια στον νόμο και μη συμμόρφωση στην υποχρεωτικότητα της φοίτησης των τριών ανήλικων παιδιών του στο σχολείο, οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας (19/2) ο πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών», που ζει σε λαγούμι στην ορεινή Κορινθία.

Ο 45χρονος βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος μέχρι την Τετάρτη, ενώ την ίδια ημέρα θα απολογηθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών μετά από προθεσμία που έλαβε.

Η νονά ενός εκ των παιδιών της οικογένειας «παλαιοχριστιανών» μίλησε αποκλειστικά στο «Πάμε Δανάη!» και δήλωσε πως ο 45χρονος πατέρας θέλησε να δημιουργήσει ένα δικό του κόσμο, τονίζοντας στους συγγενείς του πως δεν επιθυμούσε να του παρέχουν υλικά αγαθά.

«Ο Μάνος από μικρός ήθελε οικογένεια. Του είχε λείψει και ο θείος, η μητέρα μου και οι συγγενείς έτρεχαν, αγόραζαν πράγματα, αλλά αυτός δεν ήθελε παπούτσια και ρούχα. Είδατε τι λέει πάνω στην οργή του, «εγώ δεν είμαι ζητιάνος» και δημιούργησε ένα δικό του κόσμο. Ένα κόσμο που λέει ότι “εγώ, έστω με τη γυναίκα και τα 10 παιδιά μου κι όποιο γαμπρό και νύφη έχει τις ίδιες απόψεις, θα χτίσουμε μία κοινωνία από την αρχή”», δήλωσε.

«Η κόρη του η μεγάλη, η κοπέλα που έχει το μωρό, είναι κόρη από τον πρώτο του γάμο. Ξέρω ότι για ένα διάστημα ήταν ερωτευμένη με ένα παλικάρι. Μετά μάλλον τα χάλασαν, αυτή δεν ήθελε να το ρίξει κι αν κρίνω από τα μυαλά του Μανώλη, δεν θα της είπε «ρίχτο», αλλά “έλα να το μεγαλώσουμε όλοι μαζί”».

«Έφριξα όταν είδα το σπίτι τους από την τηλεόραση»

Η νονά του παιδιού ανέφερε πως τα μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας φοίτησαν κανονικά στο σχολείο, ωστόσο τα νεότερα έχουν φοιτήσει μέχρι την Α’ Γυμνασίου. Ο λόγος που ο 45χρονος διέκοψε τη φοίτησή τους ήταν επειδή, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, δεν ήθελε η κοινωνία να διαφθείρει τα παιδιά του.

«Είχα ένα θέμα με το ότι έμεναν μακριά και ήθελα να ξαναπάνε στο σχολείο που το είχαν σταματήσει στην Α’ Γυμνασίου. Ποτέ δεν μου είπαν όχι, ίσα ίσα τους έστελνα βιβλία. Μου είχαν πει ότι σιγά σιγά με τα χεράκια τους θα φτιάξουν πιο καλά το σπίτι τους. Όταν το είδα στην τηλεόραση έφριξα».

«Του είχα πει τη γνώμη μου, μου έλεγε ότι “η κοινωνία θα μου πάρει τα παιδιά, θα μου τα διαφθείρει, θα τα κάνει να βλαστημάνε και να βρίζουν. Πήγα στο σχολείο το παιδί μου μία φορά και δίπλα βλαστήμαγαν τα θεία. Όταν το παιδί το είπε στη δασκάλα, του έκαναν bullying”».

Η ίδια ανέφερε πως επικοινωνούσε μαζί τους μέσω Viber και Skype, λέγοντας οι χαρακτηρισμοί «άνθρωποι των σπηλαίων» είναι υπερβολικοί, καθώς τα μέλη της οικογένειας διέθεταν κινητά τηλέφωνα.

«Φοβάμαι μην…»

Στη συνέχεια εξέφρασε τον φόβο της για τον 45χρονο:

«Ο Μανώλης δεν θα έβλαπτε ποτέ το παιδί του. φοβάμαι μην τυχόν στην απελπισία του μην του πάρουν τα παιδιά πάει και φουντάρει πουθενά. Φοβάμαι μην τον πιάσει πανικός. Θέλει με το καλό, με αγάπη, να τον πείσουμε σιγά σιγά. Εμένα θα με ακούσει».

Τέλος, ανέφερε πως όλο αυτό το διάστημα έχει ακούσει πολλές συκοφαντίες και ειρωνείες για την οικογένεια.

«Άκουσα μία κυρία σε ένα κανάλι με ένα ύφος να λέει για κάτι σκυλόδοντα και κυνόδοντες που πρέπει να βγούνε. Είναι κυνόδοντες οι άνθρωποι; Τα πάθη τους, τα λάθη τους, η διαδρομή τους είναι κυνόδοντες;», αναρωτήθηκε.megatv.com