Τώρα, ο Κλεομένης αρνείται τα πάντα, ακόμα και την οποιαδήποτε επαφή με την οικογένεια των «Παλαιοχριστιανών».
«Δε γνωρίζω και δεν έχω καμία σχέση με την οικογένεια των Παλαιοχριστιανών από την ορεινή Κορινθία. Φυσικά και δεν είμαι ο πατέρας του 10 μηνών βρέφους της 22χρονης κόρης και ούτε ξέρω πότε ή πού αυτό γεννήθηκε. Δεν γνωρίζω κατηγορηματικά τίποτα για όλους αυτούς».
Τα λεγόμενά του έρχεται να διαψεύσει η κόρη του Μανώλη, που λέει πως η οικογένεια όχι μόνο γνωρίζεται με τον Κλεομένη, αλλά ήταν ο πνευματικός τους για αρκετά χρόνια.
«Αποκλείεται η ετεροθαλής αδελφή μου να έχει κάνει την κόρη της με τον πάτερ Κλεομένη. Είναι ο πρώην πνευματικός μας πριν πολλά, πολλά χρόνια, όταν εγώ ήμουν 10 χρονών. Η κόρη του μάλιστα, είναι νονά του αδελφού μου Χριστόφορου. Φυσικά και ξέρω ποιος είναι».
Μυστήριο παραμένει βέβαια ποιος είναι τελικά ο πατέρας του μωρού.
«Δεν ξέρω ποιος είναι ο άνδρας με τον οποίο η ετεροθαλής αδελφή μου έχει αποκτήσει το 10 μηνών μωρό της. Γνωρίζω μόνο ότι είναι από την Χαλκίδα. Νομίζω ότι γέννησε ή τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2023. Δεν είμαι σίγουρη. Ούτε το αν γεννήθηκε σε μαιευτήριο ξέρω».
Την ίδια ώρα, παραμένει εξαφανισμένη η μητέρα της οικογένειας, η 22χρονη με το 10 μηνών κοριτσάκι και τα υπόλοιπα ανήλικα παιδιά.
«Δεν ξέρω πού βρίσκεται η μητέρα μου, ούτε τα ανήλικα αδέλφια μου, ούτε η ετεροθαλής αδελφή μου με το 10 μηνών μωρό της. Τελευταία φορά τους είδα στην ορεινή Κορινθία, μία ημέρα πριν συλλάβουν τον πατέρα μου. Εγώ πριν τα Χριστούγεννα μετακόμισα με τον άνδρα μου στην Άρτα», προσθέτει η κόρη τους.
Η ζωή στα λαγούμια
Το νεαρό κορίτσι της οικογένειας των Παλαιοχριστιανών περιγράφει τις συνθήκες της καθημερινότητάς της, πριν να εγκαταλείψει την περιοχή στην ορεινή Κορινθία που είχαν εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια.
«Με τον σύζυγό μου, ώσπου να φύγουμε μέναμε στο τροχόσπιτο. Η υπόλοιπη οικογένεια έμενε στο δενδρόσπιτο. Νερό βρίσκαμε από πηγή που είχαμε στο χωράφι μας. Φαγητό είχαμε από τις καλλιέργειες με όσπρια, φτιάχναμε το δικό μας αλεύρι, είχαμε ζώα. Διαβάζαμε όλοι βοτανολογία και ιστορικά βιβλία για το Βυζάντιο, με τον πατέρα να μας μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του. Τα παιδιά δεν πήγαιναν σχολείο αλλά τους διδάσκαμε η μητέρα και εμείς».
Οι συνθήκες διαβίωσης ήταν κάτι που από την πρώτη στιγμή που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας προκάλεσαν εντύπωση αλλά και ερωτήματα.
«Είχαμε δύο υπολογιστές και φωτοβολταϊκά. Δεν κρυώναμε καθόλου, γιατί ο πατέρας είχε φροντίσει να έχουμε τζάκι, ξυλόσομπα ακόμα και θερμαινόμενες κρεμάστες που έφτιαξε με κάρβουνα. Δεν φοβηθήκαμε ποτέ. Και ποτέ δεν αντιμετωπίσαμε σοβαρά προβλήματα υγείας. Όλα τα λύναμε με την βοτανολογία», είπε η κόρη του.
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 15χρονο γιο της οικογένειας που το έσκασε από τη δομή που τον φιλοξενούσαν.