Η εμπιστοσύνη στις σχέσεις είναι κάτι που χτίζεται με τον καιρό και αποδομείται μόλις σε λίγα δεπτερόλεπτα. Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους, όπως και για διάφορους λόγους δεν την αποκτούμε εύκολα.

Με τι έχει συνάφεια

Η εμπιστοσύνη βρίσκεται σχεδόν σε πλήρη προσανατολισμό και με τον εγωισμό μας. Αν δηλαδή εμείς δε νιώθουμε «αρκετοί» σε μία σχέση γιατί εμείς δε βλέπουμε εμάς ως «αρκετούς», τότε είναι προφανές ότι δε θα υπάρχει και η εμπιστοσύνη.

Επιπλέον, αν ο σύντροφός μας δε μας εμπνέει εμπιστοσύνη για εντελώς δικαιολογημένους λόγους, τότε δεν έχει να κάνει με εμάς αλλά με τον ίδιο. Αν κοιτάει την κάθε κοπέλα που περνάει από μπροστά του, αν φλερτάρει μέσω του κινητού κλπ είναι πλήρως λογικό να μην τον εμπιστεύεσαι.

Εμπιστοσύνη σημαίνει καλή λειτουργία σε μία σχέση και καλή λειτουργία σε μία σχέση σημαίνει εμπιστοσύνη.

Τι να κάνετε

Να έχετε ενσυναίσθηση στα συναισθήματα του άλλου ατόμου που δε σας εμπιστεύεται. Αλλιώς αν είστε εσείς αυτό το άτομο πρέπει να σιγουρέψετε ότι έχετε κάθε λόγο να μην εμπιστευτείτε.

Το ψέμα σε μία σχέση, δυστυχώς, δεν ξεπερνιέται ποτέ, ό,τι και να ισχυρίζεται ο καθένας. Μπορεί φαινομενικά να έχετε συμφωνήσει με τον/την σύντροφό σας, ότι δεν θα επαναληφθεί, αλλά βαθιά μέσα σας θα σας «κατατρώει» σιγά σιγά και με την πρώτη ευκαιρία ενδεχομένως να βγει στην επιφάνεια, ακόμη πιο ισχυρό, απειλώντας τη σχέση σας.

Μην υπερβάλετε, όταν κάτι πάει στραβά και προσπαθήστε να μη λέτε ή κάνετε πράγματα, τα οποία σύντομα θα αναιρέσετε. Σεβαστείτε τα όρια του συντρόφου σας και μην «ξύνετε» παλιές πληγές. Ο χρόνος δε γυρίζει πίσω και ό,τι και αν συνέβη στο παρελθόν, οφείλει να μείνει εκεί, εάν έτσι έχετε συμφωνήσει μεταξύ σας.

Μην ξεφεύγει η ζήλια από τα νορμάλ πλαίσια που μπορεί να υπάρχει. Άλλο να ζηλεύεις λίγο γιατί έχεις ενδιαφέρον για τη σχέση σου και τον σύντροφό σου, άλλο να

vita.gr



agrinio24.gr