Υλικά

500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

2 κουταλιές μέλι

4 κουταλιές φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα του δάσους

2 κουταλιές γκρανόλα ή κοπανισμένους ανάλατους ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση

Αναμείξτε το γιαούρτι με το μέλι καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε τα φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα ή και τα δύο μαζί (φράουλες, κράνμπερι, μύρτιλα, βατόμουρα, φραγκοστάφυλα κ.λπ.).

Απλώνετε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό χαρτί και φροντίζετε να έχει πάχος περίπου 1-1,5 εκατοστό, ανάλογα βέβαια και με το πόσο λεπτό ή χοντρό το θέλετε.

Πασπαλίζετε από πάνω με την γκρανόλα ή τους ξηρούς καρπούς (καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια Αιγίνης κ.λπ.).

Το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει για 2 έως 4 ώρες. Και μόλις είναι έτοιμο, το κόβετε σε κομμάτια και τα φυλάτε σε αεροστεγές σκεύος στην κατάψυξη.



Πηγή