Μην ξεχάσεις να τα σερβίρεις με μέλι, βούτυρο ή και φρούτα.

Yλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή:

1½ φλ. αλεύρι χωρίς γλουτένη

3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1½ κ.σ. κρυσταλλική στέβια ή άλλο γλυκαντικό

1 κ.γλ. αλάτι

1 ¼ φλ. κρέμα γάλακτος light ή γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

1 μεγάλο αυγό χτυπημένο

3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο κρύο

Πώς θα εκτελέσεις τη συνταγή:

Kοσκίνισε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη στέβια και το αλάτι σε ένα μπολ.

Κάνε μία λακκούβα και μέσα της πρόσθεσε το αυγό, το κρύο βούτυρο και την κρέμα γάλακτος ή το γιαούρτι.

Ανακάτεψε καλά τον χυλό με το σύρμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί.

Άφησε το μείγμα να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά.

Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίξε μέσα ένα μικρό κομμάτι βούτυρο. Ανακίνησε το τηγάνι για να λιώσει και να απλωθεί παντού.

Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα βάλε περίπου μισή κουταλιά μείγμα στο τηγάνι. Άφησέ τη να ψηθεί για λίγο από τη μία μεριά κι έπειτα με μια σπάτουλα γύρισέ την από την άλλη.

Μπορείς να σερβίρεις τα pancakes με μέλι, βούτυρο ή και φρούτα.

Πηγή